Petak, 19. srpnja 2024.

Župan Koren obišao radove na izgradnji školske sportske dvorane u Kloštru Podravskom

Nova dvorana, na koju se dugo čekalo, zasigurno će podići uvjete školovanja i rada za učenike i nastavnike, ali i kvalitetniji standard života svih mještana, istaknuo je Koren

- Oglas -

Koprivničko-križevački župan Darko Koren sa suradnicima je boravio u radnom posjetu Općini Kloštar Podravski, a domaćin im je bio načelnik Općine Siniša Pavlović sa suradnicima.

Župan Koren, načelnik Pavlović i suradnici su na početku posjeta u pratnji ravnatelja Mirka Šandrovčana i predstavnika izvođača radova obišli radove na izgradnji školske sportske dvorane vrijednih 12 milijuna kuna, a koje zajednički financiraju Koprivničko-križevačka županija i Općina.

“Zadovoljni smo napretkom radova, kao i cjelokupnim investicijskim ciklusom gradnje pet dvorana u našim općinama koji je vrijedan oko 70 milijuna kuna, zajedno s opremom. Uz projekt Centra kompetentnosti, to predstavlja najveće ulaganje u obrazovni sektor na području županije. Nova dvorana, na koju se dugo čekalo, zasigurno će podići uvjete školovanja i rada za učenike i nastavnike, ali i kvalitetniji standard života svih mještana. Zahvaljujem načelniku Pavloviću i Općini na partnerstvu u projektu od kojeg će koristi imati cijela lokalna zajednica te vjerujem da će se naša dobra suradnja nastaviti i na budućim projektima”, rekao je župan.

- Oglas -
Izgradnja školske sportske dvorane u Kloštru Podravskom
Izgradnja školske sportske dvorane u Kloštru Podravskom // Foto: kckzz.hr

Načelnik Pavlović zahvalio je na suradnji i konstruktivnom partnerstvu te dodao kako je planirani rok za završetak svih radova sredina ove godine. Površina dvorane bit će 1760 četvornih metara te će imati sve potrebne uvjete za odigravanje službenih rukometnih i košarkaških utakmica.

“Potrebna nam je sportska dvorana jer je naša škola jedna od najvećih u županiji, a učenici nemaju odgovarajući prostor za nastavu tjelesnog, kao ni mještani za rekreaciju u jesenskim i zimskim mjesecima. Uspjeli smo realizirati projekt zahvaljujući suradnji sa Županijom i veseli nas što će se uskoro ostvariti naša dugogodišnja želja. Dvorana će doprinijeti i bogatijem sportskom životu pa očekujemo da ćemo dobiti i nove sportske klubove, kao i oživjeti tradiciju rukometa u našoj općini pokretanjem Škole rukometa”, istaknuo je načelnik Pavlović.

Na radnom sastanku, koji je održan u prostorima Općine bilo je riječi o pripremi projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje termalnih toplica u Kloštru Podravskom, a jedan je od šest projekata s područja Koprivničko-križevačke županije uključenih u Razvojni sporazum za sjeverozapadnu Hrvatsku.

Sastanku su prisustvovali i ravnateljica PORA-e regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić koja je govorila o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu poziva ‘Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije’, na koju je temu i nedavno održan sastanak u Županijskoj upravi te ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić koji se osvrnuo na zdravstveni potencijal projekta.

Uz projekte izgradnje dvorane i termalnih toplica, načelnik Pavlović je župana i suradnike upoznao i s ostalim važnim projektima koji se realiziraju na području općine, primjerice kapitalnim projektom izgradnjom kanalizacijske mreže u svim općinskim naseljima.

- Oglas -

U planu je i izgradnja tržnice s pripadajućim objektima i rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra Ivan Kovačić – Mandžo, a uređen je i fitness park uz školu te dječje igralište u Prugovcu, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti