Srijeda, 7. prosinca 2022.

Županija osigurala gotovo milijun kuna za školsku prehranu učenika u potrebi

Učenici se već hrane u svojim školskim restoranima od početka školske godine te će sredstva za njihovu prehranu školama biti nadoknađena sredstvima iz projekta

Preporučujemo

Online putem danas je održana konferencija projekta „Svi u školi, svi pri stolu 6“ kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, voditelj projektnog tima Vladimir Šadek, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, predstavnici škola partnera te članovi projektnog tima, izvijestio je Ured župana.

Riječ je o projektu čiji je korisnik Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu s 18 osnovnih škola kojima je osnivač, dok PORA pruža tehničku i stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta. Cilj projekta, koji naša županija provodi šestu godinu zaredom, je osigurati školsku prehranu učenicima koji žive u siromaštvu i riziku od siromaštva.

– Uz ulaganje u školsku infrastrukturu, sufinanciranje prijevoza i ostale aktivnosti, prepoznali smo ovaj projekt kao važan jer njime doprinosimo ravnopravnosti učenika i nastojimo im stvoriti bolje početne pozicije i općenito bolje uvjete za obrazovanje. Svi smo mi dio zajedničkog lanca koji je jak koliko je jaka njegova najslabija karika i naša je zadaća da tu kariku učinimo što snažnijom. Želim svim uspješan rad na projektu i nadam se da ćemo u narednom razdoblju imati što manje djece koja će trebati ovakvu pomoć – rekao je župan Koren.

U školskoj godini 2021./2022. osigurana je besplatna školska prehrana za 900 učenika u siromaštvu i riziku od siromaštva iz svih 18 osnovnih škola kojima je Županija osnivač. Projekt je ukupno vrijedan 904.601,25 kuna, a financira se 85 posto iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, u sklopu Poziva “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2021.-2022.” te 15 posto iz državnog proračuna. S ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem prije nekoliko mjeseci potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Učenici se već hrane u svojim školskim restoranima od početka školske godine te će sredstva za njihovu prehranu školama biti nadoknađena sredstvima iz projekta, a maksimalno je osigurano 157.500 obroka.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti