Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Županija priprema edukativne tribine za umirovljenike

Bilo je riječi i o pogodnostima koje se odnose na financiranje javnog prijevoza umirovljenika, koji će zahvaljujući Županiji biti značajno jeftiniji uz velike popuste na dnevne i mjesečne karte

Preporučujemo

U prostorijama Županijske uprave u utorak, 26. travnja održana je 2. sjednica Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije kojoj su ispred Županijske uprave prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Sjednicu je vodio predsjednik Savjeta Željko Pintar, nakon čega se prisutnima obratio zamjenik Ljubić koji je pohvalio dosadašnji rad Savjeta te izrazio zadovoljstvo što će se napokon, nakon ukidanja mjera, moći održati edukativne tribine, izvijestila je Služba ureda župana.

Nakon usvajanja Zapisnika s prve sjednice, članovi su raspravljali po šest točaka dnevnog reda, a predsjednik Savjeta je prisutne informirao o provođenju programa pomoći u kući starijim osobama na području Županije za čiju je provedbu iz županijskog proračuna utrošeno gotovo 1,2 milijuna kuna.

Bilo je riječi i o pogodnostima koje se odnose na financiranje javnog prijevoza umirovljenika, koji će zahvaljujući Županiji biti značajno jeftiniji uz velike popuste na dnevne i mjesečne karte.

Pročelnica Blažek osvrnula se na Odluku o sufinanciranju smještaja u privatnim domovima za starije i nemoćne osobe te podsjetila kako je Županija s 29 domova sklopila ugovor o međusobnim odnosima oko sufinanciranja smještaja.

Savjet umirovljenika 1Ravnatelj Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica Mato Devčić upoznao je prisutne o razvoju sustava palijativne skrbi na području Republike Hrvatske obzirom da je predsjednik Nacionalnog Povjerenstva za palijativnu skrb pri Ministarstvu zdravstva te najavio izradu projekta za izgradnju novog Centra za palijativnu medicinu koji je uključen u Razvojni sporazum sjeverozapadne Hrvatske. Procijenjena vrijednost projekta koji bi bio okosnica palijativne skrbi u županiji te dodatni faktor sigurnosti u liječenju palijativnih bolesnika, iznosi 78 milijuna kuna.

Ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković dodala je kako u sklopu Doma zdravlja za sada djeluje koordinator za palijativnu skrb, a sredinom godine planira se i ugovaranje usluge mobilnog palijativnog tima s HZZO-om. Planirana je i edukacija za članove mobilnog tima koja će se financirati sredstvima iz županijskog proračuna.

Na kraju sjednice, predsjednik Pintar je najavio održavanje edukativnih tribina povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji 15. svibnja 2022. godine pod nazivom „Uloga društva i obitelji u skrbi za starije i teško bolesne osobe na području Koprivničko-križevačke županije“.

Prva tribina će se održati 14. svibnja 2022. godine u Udruzi Matice umirovljenika u Koprivnici, s početkom u 10,00 sati. Nakon toga slijedi tribina u Križevcima 16. svibnja 2022. godine u prostorijama Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci u 11,00 sati te 17. svibnja 2022. godine u Đurđevcu u Domu „Mladen Markač“ s početkom u 10,00 sati.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti