Srijeda, 8. veljače 2023.

Županijska ljekarna Koprivnica uskoro dobiva automatizirano skladište lijekova

Ljekarnicima će se uvelike olakšati rad jer više neće morati odlaziti u skladište, već će se lijekovi putem robotskog sustava isporučivati izravno njima iza leđa

Preporučujemo

Županijska ljekarna Koprivnica u velikom je projektu. Naime, ravnateljica Ljekarne Koprivnica Irena Hadelan i predstavnik tvrtke isporučitelja uređaja direktor Boris Brčić u ponedjeljak su potpisali ugovor o javnoj nabavi sustava za upravljanje skladištem u Ljekarni Koprivnica.

Potpisivanju ugovora nazočan je bio i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Županijska Ljekarna Koprivnica bit će prva ljekarna na području Koprivničko-križevačke županije koja će imati automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova s računalnim upravljanjem i robotskom rukom.

Riječ je o projektu vrijednom 215.068,69 eura s PDV-om koji će se realizirati na lokaciji Ulice Braće Radić 2 u Koprivnici, tj. u prostorima županijske ljekarne nasuprot Opće bolnice Koprivnica.

Ljekarnicima će se uvelike olakšati rad jer više neće morati odlaziti u skladište, već će se lijekovi putem robotskog sustava isporučivati izravno njima iza leđa kroz specijaliziran otvor staklenog zida koji će biti vidljiv i korisnicima.

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora te dodao kako će sustav uvelike doprinijeti poboljšanju radnih procesa te dodatnom povećanju kvalitete usluge unutar županijskog zdravstvenog sustava.

Rok implementacije i puštanja u pogon sustava je sredina ove godine, a Koprivničko-križevačka županija je treća županija u Hrvatskoj koja je uvela ovakav sustav u županijsku javnu zdravstvenu ustanovu (odmah iza Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije). U nekoliko drugih gradova u Hrvatskoj postoje slični sustavi, ali su oni rezultat investicija u privatnom sektoru.

Današnjem potpisivanju ugovora su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Upravnog vijeća Ljekarne Koprivnica Dragutin Korošec te županijski pročelnici Maja Blažek i Darko Masnec, priopćeno je iz županijske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti