Petak, 27. svibnja 2022.

Županijski Stožer: 101 novi slučaj zaraze, četiri osobe preminule u koprivničkoj bolnici

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije bolest je potvrđena kod ukupno 19.738 osoba

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježen 101 novi slučaj bolesti covid-19.

Trenutno je aktivno 999 slučajeva, oporavilo se 129 osoba, na bolničkom se liječenju nalaze 42 pacijenta, od kojih je devet na respiratoru.

U koprivničkoj Općoj bolnici preminule su četiri osobe (1934., 1942., 1945. i 1955. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije od njih nisu bile cijepljene protiv koronavirusa, priopćio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Što se tiče epidemiološkog stanja u školama na području županije, 283 učenika i 19 nastavnika je u samoizolaciji, bolest covid-19 je potvrđena kod 127 učenika i 41 nastavnika, a osam razreda se nalazi u samoizolaciji.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 313 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus.

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije bolest je potvrđena kod ukupno 19.738 osoba.

Podsjetimo, nastavljaju se akcije cijepljenja protiv koronavirusa te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Danas je na rasporedu punkt u dvorani Strukovne škole u Đurđevcu od 14 do 18 sati. Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a na punktu je moguće cijepljenje cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson).

Na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu, a kod dolaska na drugu i treću dozu cjepiva potrebno je donijeti potvrdu o dosadašnjem primitku cjepiva.

- Advertisement -

Najnovije objave