Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Županijski Stožer apelira na odgovornost mladih i organizatore koncerata i nogometnih utakmica

U ovom trenutku na području Koprivničko-križevačke županije devet je aktivnih slučajeva te 30 osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije

Preporučujemo

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i dožupan Ratimir Ljubić izvijestio je kako je u posljednja 24 sata registrirana jedna novooboljela osoba koja je kontakt ranije zaražene osobe s đurđevačkog područja.

U ovom trenutku na području županije devet je aktivnih slučajeva te 30 osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije.

Načelnik Ljubić se osvrnuo i na povećan broj prijavljenih javnih okupljanja.

“Radi se o koncertima povodom Dana općine Koprivnički Bregi te na početak natjecanja u županijskim ligama. Apeliram na sve koji će ići na koncerte da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, da paze na socijalni kontakt i drže distancu te da budu odgovorni. Također, pozivam sve koji imaju bilo kakve simptome da ne dolaze na javna okupljanja”, poručio je Ljubić.

Dodao je kako su u četvrtak održali sastanak s povjerenikom za natjecanja u Nogometno savezu Koprivničko-križevačke županije.

“Dogovorili smo protokol i za navijače i za sportaše, kao i za organizatore. Gledamo na to da se ne zabrane gledatelji na utakmicama, ali cilj nam je da svi budu sigurni i da nema daljnjeg prijenosa koronavirusa”, kazao je načelnik Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla, pak, navela je kako je rezultat povećanja broja zaraženih u županiji povratak mladih s ljetovanja i neodgovorno ponašanje mlade osobe te je poseban apel uputila mladima.

“Korona je oko nas i svatko od nas može biti prijenosnik korona infekcije. Većina nas će to preboljeti, čak i asimptomatski. Međutim, moramo razmišljati da virus možemo prenijeti baki, djedu, mami, tati, bolesnima. Sreća, nemamo slučajeva u bolnici, ali i to se već sutra može promijeniti. Korona se širi takvom brzinom da bi mogla izazvati kolaps zdravstvenog sustava, ali na nama svima je, kao i prethodnih mjeseci, da to spriječimo, počevši od naših sugrađana”, naglasila je dr. Vadla.

Stožer apelira i poziva građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera, a posebno mlađe osobe po povratku s ljetovanja da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

Najnovije objave