Nedjelja, 4. lipnja 2023.

Županijski zavod za hitnu medicinu proslavio 10. godišnjicu uspješnog djelovanja

Na kraju svečanosti uzvanike je s četiri skladbe razveselio i glazbeni sastav Aritmija sastavljen od zaposlenika Zavoda koji su se okupili posebno za ovu priliku

U koprivničkom hotelu Podravina u petak je svečano obilježeno 10 godina postojanja i uspješnog djelovanja Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Svečanom programu prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević i zamjenik Damir Važanić, ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Zlatica Kučko Gudelj sa suradnicima, predstavnici županijskih zdravstvenih i drugih ustanova, predstavnici drugih zavoda za hitnu medicinu te ostali uzvanici.

Zajednička fotografija uzvanika na svečanosti // Foto: kckzz.hr

Župan je ravnateljici i zaposlenicima Zavoda uputio čestitke povodom ove važne obljetnice te im zahvalio na predanom i požrtvovnom radu prilikom spašavanja ljudskih života te na kvalitetnom obavljanju ove iznimno odgovorne i plemenite profesije.

– U ime osnivača iskazujem vam veliku zahvalu na svemu što činite kao dio cjelovitog sustava koji brine o zdravlju stanovnika naše županije. Zavod je naša najmlađa zdravstvena ustanova koja je u ovih deset godina pokazala velik napredak na svom razvojnom putu, što nas čini ponosnima, a na svima nama je da kroz suradnju još više optimiziramo njegovo djelovanje. Mnogo ulažemo u opremanje Zavoda, posebno u smislu obnavljanja voznog parka, što je osnova za kvalitetan i uspješan rad. Prosječna starost vozila u Zavodu je nešto više od dvije godine, po čemu smo među vodećim zavodima u Hrvatskoj. Možemo sa zadovoljstvom reći kako je zdravstveni sustav naše županije na zavidnoj razini, a svim našim ustanovama i nadalje ćemo biti podrška u još boljem radu. Hvala ravnateljici i svim zaposlenicima Zavoda – poručio je župan.

Ravnateljica Kučko Gudelj zahvalila je Županiji kao osnivaču na kontinuiranoj podršci u radu te dodala:

– Najmlađa smo županijska zdravstvena ustanova, no unatoč tome smo odlično organizirani te profesionalno i kvalitetno obavljamo svoj posao koji je iznimno zahtjevan i odgovoran. Zahvaljujući našim djelatnicima te njihovom predano radu i požrtvovnosti stanovnicima pružamo adekvatnu zdravstvenu zaštitu i sigurnost. Hvala Županiji što nas prati i prepoznaje naše potrebe te financijski sudjeluje u osiguravanju timova 2, vozila za vozni park i nabavi opreme. Prvi u Hrvatskoj nabavili smo vozilo s automatiziranim nosilima što će pomoći u još boljoj brizi za naše pacijente te vjerujem da ćemo nastaviti s takvom pozitivnom praksom. Zahvaljujem svima koji su doprinijeli uspješnom desetogodišnjem djelovanju ove ustanove.

Darko Koren
Prigodnu zahvalnicu primio je župan Darko Koren // Foto: kckzz.hr

Čestitke je uputila i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević koja je naglasila kako Koprivničko-križevačka županija ima iznimno kvalitetno organiziranu hitnu službu, koja može biti brend na državnoj razini, te je pohvalila Zavod na profesionalnom radu. Također je pohvalila Županiju što prepoznaje važnost ulaganja u opremu i edukaciju djelatnika Zavoda, naglasivši kako je vidljiv velik napredak u svim segmentima sustava hitne medicine.

O povijesti Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije govorili su glavna sestra Zavoda Ljiljana Šoštarić, pomoćnica za kvalitetu Zavoda dr. Mirta Pihać, tehničar Željko Poljak i dr. Valerija Bartolić. Prikazani su i filmovi s vježbi i simulacija, a nakon toga su dodijeljene i prigodne zahvalnice. Uime Koprivničko-križevačke županije zahvalnicu je primio župan Darko Koren.

Na kraju svečanosti uzvanike je s četiri skladbe razveselio i glazbeni sastav Aritmija sastavljen od zaposlenika Zavoda koji su se okupili posebno za ovu priliku.

Foto: kckzz.hr
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti