Subota, 1. travnja 2023.

Županov zamjenik Ljubić odao počast hrvatskim braniteljima na spomen-području Trokut-Novska

Komemoracija se održava svake godine 29. listopada na dan početka strateške vojne operacije „Orkan 91“ kojom je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije, kako bi se odala počast za 327 poginulih branitelja iz 17 postrojbi koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju okupiranih naselja

Preporučujemo

Na lokaciji spomen-područja Trokut-Novska održano je svečano obilježavanje obljetnice Trokut-Novska i Dana početka oslobađanja zapadne Slavonije, kao i Komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata 1991. – 1995. godine na zapadno-slavonskom ratištu. Svečanom programu prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Komemoracija se održava svake godine 29. listopada na dan početka strateške vojne operacije „Orkan 91“ kojom je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije, kako bi se odala počast za 327 poginulih branitelja iz 17 postrojbi koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju okupiranih naselja. S područja Koprivničko-križevačke županije u Domovinskom su ratu poginula 152 branitelja, od kojih je njih 23 svoj život položilo u borbama na bojišnici zapadne Slavonije.

Za organizaciju događanja bila je zadužena Sisačko moslavačka županija i Grad Novska, a zamjenik Ljubić položio je vijenac i zapalio svijeće uime Koprivničko-križevačke županije. Počast su odale i delegacije gradova Križevci, Koprivnica i Đurđevac, odnosno braniteljske udruge s područja naše županije. Dodajmo kako je u suradnji Županije i Hrvatskog časničkog zbora organizirano prisustvovanje učenika koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i ravnatelja Darka Sočeva, koji su s predstavnicima Hrvatskog časničkog zbora također položili vijenac i zapalili svijeće.

Ratimir Ljubić
Ratimir Ljubić // Foto: kckzz.hr

Vijence su položili i izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, izaslanik Ministra obrane i državni tajnik Branko Hrg, gradonačelnica Novske Marija Kušmiš te ostali dužnosnici i delegacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Uz polaganja vijenaca i paljenje svijeća, održana su prigodna obraćanja izaslanika Predsjednika Vlade RH i ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića, izaslanika Predsjednik Hrvatskog sabora i sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka te brigadnog generala u miru Rudija Stipičića, nakon čega je uslijedila molitva za hrvatske branitelje.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti