Utorak, 30. travnja 2024.

Predstavljen program proslave dana i svetkovine sv. Marka Križevčanina

Centralni događaj bit će veliko misno slavlje na Strossmayerovom trgu koje će se održati u srijedu, 7. rujna s početkom u 11 sati

- Oglas -

U križevačkoj gradskoj upravi održan je sastanak Organizacijskog odbora proslave dana i svetkovine sv. Marka Križevčanina.

Uvodno je okupljene pozdravio gradonačelnik Mario Rajn i zahvalio što će i ove godine svojim radom pridonijeti organizaciji obilježavanju dana križevačkog sveca.

Na sam program osvrnuo se župnik župe sv. Ane preč. Stjepan Soviček napomenuvši kako program proslave dana i svetkovine sv. Marka Križevčanina počinje u ponedjeljak, 29. kolovoza Devetnicom sv. Marku Križevčaninu, a završit će 17. rujna susretom Hrvatske katoličke mladeži.

- Oglas -

Centralni događaj bit će veliko misno slavlje na Strossmayerovom trgu koje će se održati u srijedu, 7. rujna s početkom u 11 sati, a misno slavlje predvodit će mons. Ladislav Nemet, biskup zrenjanski i predsjednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda.

Sveti Marko Križevčanin treći je kanonizirani hrvatski svetac Rimokatoličke Crkve čiji se spomendan obilježava 7. rujna na dan kada je umro mučeničkom smrću u Košicama.

PROGRAM 1 

PROGRAM 2 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti