Utorak, 30. travnja 2024.

Hrvatska je jedina zemlja koja je u istom trenutku ušla u Schengen i europodručje, Sobota: ‘Ovo je rezultat predanog rada’

Ulazak u Schengen još jedan je veliki uspjeh aktualne Vlade na čelu s našim predsjednikom Andrejom Plenkovićem, poručio je zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota

- Oglas -

Hrvatska je jedina zemlja koja je u istom trenutku ušla u Schengen i europodručje. Hrvatska tako postaje dio Europe bez granica, a službena valuta od danas je euro.

Podizanjem rampi na graničnim prijelazima sinoć, sa subote, 31. prosinca 2022. godine, na nedjelju, 1. siječnja 2023. godine, u Goričanu je simbolično označen ulazak Hrvatske u Schengen.

Uz ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, zastupnicu u EU parlamentu Sunčanu Glavak, ulasku Hrvatske u Schengen, među ostalim, nazočio je i zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota. Domaćin im je bio župan Međimurske županije Matija Posavec.

- Oglas -

– Hrvatska je prošla dug i zahtjevan proces ulaska u Schengen, i to u vrijeme kriza i izazova. Ulazak u Schengen još jedan je veliki uspjeh aktualne Vlade na čelu s našim predsjednikom Andrejom Plenkovićem, a ujedno je i rezultat predanog rada i ispunjavanju svih potrebnih kriterija – rekao je zastupnik Sobota.

Ulaskom u Schengen i europodručje, Hrvatska je ispunila dva dugogodišnja strateška cilja te postala 15. država koja je članica Europske unije, šengenskog prostora i europodručja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti