Utorak, 30. travnja 2024.

Pribavili lažnu zlatnu polugu pa je preprodali za više od 5000 eura

Obavljenom detaljnom analizom utvrđeno je kako se ne radi o zlatu čistoće kako je navedeno na poluzi, već o sirovini koja se inače koristi za krivotvorenje zlatnih poluga

- Oglas -

Zagrebački policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom i 23-godišnjakinjom, državljankama Ukrajine, te 29-godišnjim državljaninom Armenije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara i kazneno djelo krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega.

“Sumnja se da su osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom da sebi pribave protupravnu imovinsku korist na za sada neutvrđen način pribavili krivotvorenu polugu žute boje, težine 99 grama koja je bila zapakirana u plastičnom omotu na kojem se nalazio natpis kao na poluzi, a koja je prema svim vidljivim obilježjima bila autentična originalnoj poluzi jednog od proizvođača”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Nadalje, početkom siječnja su došli u poslovnicu u sklopu trgovačkog centra na području Zagreba gdje je osumnjičena 43-godišnjakinja dovela u zabludu zaposlenicu kako se radi o originalnoj zlatnoj poluzi od 100 grama, a nakon čega im je zaposlenica isplatila novčani iznos od 5427,15 eura.

- Oglas -

Detaljne analize autentičnosti otkupljene poluge putem profesionalnih uređaja za određivanje kemijskog sastava materijala obavljene su naknadno te je utvrđeno kako se ne radi o zlatu čistoće kako je navedeno na poluzi, već o sirovini koja se inače koristi za krivotvorenje zlatnih poluga, stoji u policijskom priopćenju.

Materijalna šteta iznosi oko 5430 eura. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti