Utorak, 30. travnja 2024.

Gospodin (70) zapalio četiri automobila iz samo njemu znanih razloga

Protiv 70-godišnjaka je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku

- Oglas -

Kao što smo pisali, proteklog su vikenda u Novoj ulici u Nedelišću zabilježena dva slučaja požara osobnih automobila, a brzom reakcijom čakovečkih policajaca otkriven je počinitelj koji je zapalio čak četiri automobila.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad 70-godišnjakom s područja općine Nedelišće utvrđeno je kako je počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, sumnja se kako je u kasnim večernjim satima u petak, 17. ožujka, te u nedjelju, 19. ožujka, u Novoj ulici izazvao dva požara na četiri osobna automobila.

- Oglas -
Požar automobila u Nedelišću
Foto: PU međimurska

“Osumnjičeni je najprije u petak oko 23.30 sati na osobnom automobilu Ford F 150 STX koji je bio parkiran ispred obiteljske kuće u Novoj ulici, podesnim predmetom razbio staklo. Potom je kroz nastali otvor, unutrašnjost automobila polio zapaljivom tekućinom te ju otvorenim plamenom zapalio”, stoji u priopćenju Policijske uprave međimurske.

Pomoću vatrogasnih aparata 42-godišnji vlasnik uspio je sam ugasiti požar, dok je nastalu štetu procijenio na više tisuća eura.

Drugi požar, 70-godišnjak je izazvao u nedjelju oko 23.20 sata. Upotrebom lako zapaljive tekućine te sredstva za paljenje vatre izazvao je požar na tri osobna automobila (Citroen C4 Picasso, BMW 318 D i Pontiac Firebird) u vlasništvu 50-godišnjaka.

Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Nedelišće, dok je materijalna šteta procijenjena na više tisuća eura.

Protiv 70-godišnjaka je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja te je predan pritvorskom nadzorniku, stoji u policijskom priopćenju.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti