Utorak, 6. lipnja 2023.

FOTO U Koprivnici posađena prva urbana šuma

Novim projektima želi se Koprivnicu očuvati kao zeleni grad, grad održivog razvoja, kao i grad koji zna kako se čuva okoliš i kako konstantno radi na edukaciji novih naraštaja

Dolaskom proljeća Grad Koprivnica je krenuo u realizaciju novih projekata od kojih je jedan predstavljen i na konferenciji u utorak na Trgu Zlate Bartl.

Riječ je o novoj manifestaciji ‘Proljeće u Koprivnici‘ koja je nastala zajedničkom suradnjom gradske uprave i gradske tvrtke Komunalac.

Novim projektima želi se Koprivnicu očuvati kao zeleni grad, grad održivog razvoja, kao i grad koji zna kako se čuva okoliš i kako konstantno radi na edukaciji novih naraštaja.

Nataša Tetec i Mišel Jakšić
Nataša Tetec i Mišel Jakšić // Foto: koprivnica.hr

“Danas smo svjedoci nastajanja prve urbane šume u Koprivnici, koja je samo uvod u ulaganje u zelenu infrastrukturu gdje smo povukli skoro 70.000 eura europskih sredstava uz našu komponentu. Ovo će unazad nekoliko desetljeća biti najveći projekt ozelenjivanja našeg grada i to nas doista jako veseli”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U ovom velikom projektu sadnje planira se ozelenjivanje 18 dječjih igrališta, izgradnja dva potpuno nova zelena koridora, zazelenit će se Starogradska i Ulica Mihovila Pavleka Miškine, vršit će se dodatna sadnja svih većih parkova.

Vrtićarci sade prvu urbanu šumu
Foto: koprivnica.hr

“Sve je usklađeno s našom strategijom razvoja zelene urbane infrastrukture s kojom ćemo pokazati da je moguće razvijati ovakvu vrstu projekta u urbanim i napućenim područjima”, zaključio je gradonačelnik.

Sadnja urbane šume
Foto: koprivmica.hr

Na ovom području bit će zasađeno 60 stabala graba, jedno soliterno drvo hrasta lužnjaka na cvjetnoj livadi, trajnice uz šumski rub, tipa paprati, visibaba, šumarica, sve ono što je autohtono za naše šume.

“Ovim projektom želimo dočarati tipičnu vegetaciju naših podravskih ravnica, livada i šumaraka. Zasađena su stabla koja su prilagođena našim klimatskim uvjetima i uvjetima gradskog života. Isto tako, ova urbana šuma bit će svojevrsna edukativna radionica za sve naše vrtićarce i školarce”, rekla je predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec.

Djelatnici koprivničkog Komunalca
Foto: koprivnica.hr

U sadnji prve urbane šume sudjelovali su osnovci iz eko skupine Braće Radić, kao i vrtićarci Tratinčice objekta Zvjezdica, skupina Mačići, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te članica uprave Komunalca Dubravka Horvat.

Koprivnički vrtićarci
Foto: koprivnica.hr

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti