Utorak, 30. svibnja 2023.

Učenici iz Švedske stjecali vrijedna informatička znanja u Koprivnici

Učenici su za vrijeme boravka u Koprivnici stekli znanja iz područja informatike, a stručnu su praksu odradili u STS, specijaliziranoj tvrtki za popravak elektroničke i komunikacijske opreme

U organizaciji Obrtničke škole u Koprivnici je održana trotjedna stručna praksa za učenike iz NTI gimnazije Karlstad iz Švedske.

“Dolazna mobilnost u sklopu Erasmus+ programa organizirana je s ciljem ostvarivanja partnerstva i daljnje suradnje s ovom švedskom školom”, istaknuli su iz koprivničke Obrtničke škole.

Učenici su za vrijeme boravka u Koprivnici stekli znanja iz područja informatike, a stručnu su praksu odradili u STS, specijaliziranoj tvrtki za popravak elektroničke i komunikacijske opreme.

Učenici iz Švedske u Zagrebu
Foto: Obrtnička škola Koprivnica

U slobodno su se vrijeme družili s učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda smjera Tehničar za računalstvo te razvili nova prijateljstva i izmijenili iskustva, a posjetili su i Varaždin i Zagreb.

Ravnatelj koprivničke Obrtničke škole Zlatko Martić podijelio im je potvrde o obavljenoj stručnoj praksi te prigodne poklone, a svečanoj podjeli nazočili su i projektna koordinatorica ove mobilnosti nastavnica Dubravka Jakupec, stručni suradnik pedagog Tomislav Terstenjak te nastavnica informatike Iva Horvat.

Dubravka Jakupec i učenik iz Švedske
Foto: Obrtnička škola Koprivnica

“Učenici su na svečanoj podjeli održali prezentaciju o svemu što su vidjeli, a ponajviše o sve što su naučili na stručnoj praksi. Gošći Juliette bio je rođendan pa smo učenicu prikladno iznenadili”, istaknuli su iz koprivničke Obrtničke škole.

Zlatko Martić i učenik iz Švedske
Foto: Obrtnička škola Koprivnica
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti