Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Milivojević: Nogometom se u Koprivničko-križevačkoj županiji počelo baviti 60 % više djece

Milivojević je zadobio povjerenje glavnog instruktora Petra Krpana i direktora mladih reprezentacija Stipe Pletikose za vođenje U18 reprezentacije Hrvatske na UEFA razvojnom turniru u Poreču

- Oglas -

Sergej Milivojević je područni instruktor Nogometnog središta Sjever, izbornik mladih reprezentacija HNS-a, predsjednik Zbora trenera i stručne komisije Županijskog nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, ali prije svega Koprivničanac i slavenaš.

Nakon više nego uspješnog trogodišnjeg mandata na poziciji izbornika U15 reprezentacije Hrvatske, Milivojević je zadobio povjerenje glavnog instruktora Petra Krpana i direktora mladih reprezentacija Stipe Pletikose za vođenje U18 reprezentacije Hrvatske na UEFA razvojnom turniru koji se u Poreču održava od 20. do 27. ožujka.

Sergej Milivojević
Sergej Milivojević // Foto: GČM

– Veliko zadovoljstvo i izuzetnu čast predstavlja mi ukazano povjerenje HNS-a. Kao izbornik U15 reprezentacije Hrvatske u trogodišnjem mandatu odradio sam osam kampova i sudjelovao na tri UEFA razvojna turnira te na sva tri uspio osvojiti zlato. Ovaj put će to biti znatno teže jer igramo s elitom europskog nogometa, odnosno s Engleskom, Belgijom i Švicarskom, te smo šest najboljih igrača među kojima su Buljan, Brajković i Zvonarek priključili starijem godištu koje u isto vrijeme igra kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Međutim, veselimo se novim izazovima, dokazivanju i potvrdi našeg talenta – rekao je Sergej Milivojević.

- Oglas -

Kao instruktor NS Sjever od ove sezone zajedno s tajnikom Ivanom Novakom uveo je Ligu prednatjecatelja U9 na razini cijelog središta.

– Uz brojne čestitke klubova, trenera, roditelja te pohvale ljudi iz HNS-a, možemo reći da je natjecanje palo na plodno tlo te će i druga središta od iduće sezone pokrenuti naš model.
Napominje Milivojević kako svi klubovi u županiji već tri godine mogu imati kvalificirane trenere jer je Županijski zbor trenera povećao članstvo za 38 novih trenera školovanih na Nogometnoj Akademiji HNS-a.

Dotaknuli smo se i natjecanja u ligama mladeži na županijskoj razini.

– Popularizacijom nogometa došli smo do 80 prijavljenih ekipa u svim kategorijama što s klubovima u 1. i 2. stupnju natjecanja čini 104 ekipe s više od 1350 igrača od 7 do 17 godina. U usporedbi s 2018. godinom, to je povećanje od 60 %. S obzirom na porast i zadovoljavajuću kvantitetu, pred nama je razdoblje što kvalitetnijeg rada i što bolje kontrole samih natjecanja – kaže Milivojević.

Mladi nogometaši Slavena
Mladi igrači Slavena Belupa s trenerom Josipom Tetecom // Foto: NK Slaven Belupo

Županijska nogometna obitelj broji više od tri tisuće članova, a svakog vikenda se na županijskim utakmicama okuplja više od četiri tisuće gledatelja.

- Oglas -

– Nadamo se uskoro i velikom zaokretu u ulaganju i brizi županijskih i gradskih sportskih tijela…

Kako komentirate zbivanja u Slavenu Belupu?

– Kao slavenaša, sigurno me vesele uspjesi kluba u svim razinama. Nakon određenih pomaka u radu i selekcioniranju kategorija 90 % igrača u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj kategoriji čine igrači iz vlastite županije, odnosno proširene baze Ludbrega, Donjeg Međimurja, Bjelovara i Virovitice. To je dovelo i do rezultatske stabilnosti u prvenstvu, ali i plasmana u polufinale hrvatskog kupa sa sve tri kategorije.

Milivojević je za kraj poručio:

– Kao Koprivničanac, nadam se da ću doživjeti brzu cestu, učenički dom i jednosmjensku nastavu u svim školama, što su neprocjenjive stvari za opstojnost grada i kvalitetniji život nogometaša, hrvača, rukometašica, plivača, ali i svih građana.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti