Utorak, 30. travnja 2024.

Predsjednik Koprivnice Tomislav Zalar uoči utakmice s Podravinom: ‘Ponosni smo na igrače i trenera’

'Suradnja sa Slavenom Belupom ponovno je krenula onim stopama od prije par godina, kad je de facto Koprivnica bila filter za Slaven. Od 18 najvećih izraznih transfera Slavena, 14 igrača je bilo u Koprivnici. Mislim da je to jedini pravi put', rekao je Međurečan

- Oglas -

U posljednjih sedam utakmica u prvenstvu i kupu nogometaši Koprivnice ostvarili su šest pobjeda i jedan neodlučeni rezultat.

Tim povodom na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek – Apaš’ u Koprivnici održana je i konferencija za novinare na kojoj su govorili predsjednik Tomislav Zalar, član Uprave Goran Međurečan i trener prve momčadi Bojan Tucaković.

– Prosjek godina naše ekipe je 22, što znači da smo vrlo mlada ekipa. Ta mladost u spoju s par iskusnih igrača i odličnim trenerom urodila je plodom. Ispred cijele Uprave mogu reći da smo zadovoljni i ponosni na dečke i na trenera. Istaknuo bih i da je većina domaćih dečki, a i one koji nisu iz Koprivnice već praktički smatramo domaćima jer su toliko dugo ovdje. Također bih želio zahvaliti Slavenu Belupu, predsjedniku Robertu Markulinu i direktoru Aleksandru Aleksovskom, na izvrsnoj suradnji s njima. Također hvala svim trenerima i ostalim ljudima iz Slavena, pratimo jedni druge i odnosi su stvarno odlični – istaknuo je Tomislav Zalar, predsjednik Koprivnice, koji je pozvao publiku na domaće utakmice s Podravinom iz Ludbrega (petak, 18 sati, 22. kolo Treće NL sjever) te na polufinale Kupa s Radnikom Križevci (srijeda, 17 sati).

- Oglas -
Bojan Tucaković
Trener Bojan Tucaković // Foto: Miroslav Miletić/NK Koprivnica

Bojan Tucaković preuzeo je momčad uoči zimskih priprema, te je uz nekoliko pojačanja napravio sjajan uzlet.

– U prvi plan bih stavio moje igrače koji su pokazali veliki karakter, i na tome im svaka čast. Ušli smo u drugi dio prvenstva s minusom na ljestvici i nije bilo lako. Dečki su marljivo trenirali tijekom zimskih priprema, tako su nastavili i u drugom dijelu prvenstva, i ostvareni rezultati nisu slučajnost, već su plod sinergije nogometaša, Uprave i suradnje sa Slavenom Belupom. Na sve to sam iznimno ponosan i zahvalan. Ti mladi momci su željni dokazivanja i pronalaska svog mjesta pod suncem. Nadam se da ćemo tako dalje nastaviti i da ćemo se izvući iz ove neugodne situacije na ljestvici – kazao je Tucaković.

Član klupske Uprave Goran Međurečan je zahvalio treneru i igračima.

– Oni su odradili najveći dio posla. Moram reći da je trebalo imati hrabrosti preuzeti momčad s obzirom na situaciju u kojoj smo bili, zato još jednom hvala Bojanu. Ponosan sam na tu našu mladost, ali i na igre koje smo pružili. Mi smo u ovih sedam-osam kola na proljeće praktički sve nadigrali, čak smo i u utakmicama u kojima nismo pobijedili, u Varaždinu i Domašincu, realno bili bolji. Nadam se da ćemo ići i dalje tako. Pozvao bih ljubitelje nogometa da nam pomognu sutra protiv Podravine i u srijedu u polufinalu Kupa s Radnikom Križevci, da se osjeti prava atmosfera te da i dečkima dalje bude lakše – rekao je Međurečan.

Goran Međurečan
Goran Međurečan // Foto: Miroslav Miletić/NK Koprivnica

Zahvalio je i ‘starijem bratu’.

- Oglas -

– Suradnja sa Slavenom Belupom ponovno je krenula onim stopama od prije par godina, kad je de facto Koprivnica bila filter za Slaven. Od 18 najvećih izraznih transfera Slavena, 14 igrača je bilo u Koprivnici. Mislim da je to jedini pravi put – dodao je Međurečan.

Je li jednog dana u planu i iskorak u viši rang?

– Kao i sve u životu, sve ovisi o novcu. Po završetku sezone u lipnju ćemo svi zajedno sjesti i dogovoriti se. Bio bi logičan korak da se složi ekipa za vrh i da se uđe u jedinstvenu Treću ligu, mislim da bi to bio maksimum za klub. Tu onda igra i ona priča o dvojnim registracijama, jer bi suradnja sa Slavenom bila još jednostavnija. Jedini normalan put je da Koprivnica ima vlastiti identitet, ali da s druge strane bude prateća ekipa Slavena i da služi za razvoj. Odličan primjer za to je mladi stoper Ivan Ganžulić koji je bio kapetan Slavenovih juniora, a nama je strašno puno donio.

Što trener očekuje od utakmica s Podravinom i Radnikom Križevci?

– Vodimo se time da idemo iz utakmice u utakmicu, svaka prva sljedeća nam je najvažnija. Nismo puno poletjeli, nego imamo jasan cilj i viziju. Želimo dalje normalno raditi i trenirati, u svakoj utakmici dati sve od sebe i prije svega prezentirati dobru igru. Ako si pošten prema radu, ako si normalan i daješ sve od sebe, uvijek će za to stići i nagrada. Nekad malo brže, nekad malo kasnije, ali uvijek sve dođe na svoje – naglasio je Tucaković.

Tomislav Zalar
Tomislav Zalar // Foto: Miroslav Miletić/NK Koprivnica

Predsjednik Zalar prokomentirao je i problem vezan uz visoka primanja koja u današnje vrijeme traže pojedini igrači.

– Nerealno nabijanje cijena je problem svim klubovima, ali smatramo da naš klub nudi uvjete koji se drugdje ne mogu dobiti. Prije svega je to igranje na glavnom terenu, stručno vođenje te mogućnost da te primijeti Slaven. Mi smo se primarno okrenuli mlađim igračima i njihovoj afirmaciji. Vrijedi vidjeti našu momčad, dođite na utakmice s Podravinom Ludbreg i Radnikom Križevci – zaključio je Tomislav Zalar.

Klub priprema i nove promo materijale; majice, šalice i privjeske koji će uskoro biti dostupni navijačima.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti