Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Tehnika Koprivnica u velikom finalu protiv Ferdinandovca osvojila Županijski kup

Iz više razloga to je bila povijesna utakmica. I Tehnika Koprivnica pod tim imenom i Ferdinandovac su prvi put nastupili u finalu Županijskog kupa, a prvi put je utakmica za pobjednika odigrana pod reflektorima

- Oglas -

Nogometaši Tehnike Koprivnice osvajači su Nogometnog kupa Koprivničko-križevačke županije. U velikom finalu pobijedili su Ferdinandovac rezultatom 3:1 (1:1).

Iz više razloga to je bila povijesna utakmica. I Tehnika Koprivnica pod tim imenom i Ferdinandovac su prvi put nastupili u finalu Županijskog kupa, a prvi put je utakmica za pobjednika odigrana pod reflektorima.

Na koprivničkom stadionu okupilo se oko 800 gledatelja, zaista predivan ambijent je to bio.

- Oglas -

Ferdinandovac je na početku utakmice bio nešto konkretniji, ali bez učinka. Prvu pravu priliku imala je Tehnika Koprivnica u 13. minuti. Salajec je odapeo s više od 20 metara, ali lopta je otišla tik uz vratnicu.

U 21. minuti Ferdinandovac je poveo pogotkom kapetana Jurice Karana koji je iskoristio smušenost obrane Tehnike Koprivnice i lagano poentirao s nekih 10-ak metara.

Samo dvije minute kasnije umalo smo vidjeli izjednačenje. Radotović je odlično prošao po lijevoj strani i prizemnom loptom pronašao samog Koreniku koji je odlično pucao s nekih 20 metara, ali je lopta ponovno otišla tik uz Peršićev gol. Pokušao je kasnije iz daljine dvaput i Ernečić, no pucao je preko i kraj gola.

Probudila se momčad Tome Čikovića, a momčad Mladena Karana kao da se povukla ili je umor od utakmice 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama prošle subote učinio svoje.

U 32. minuti kombinirali su Lovković i Radotović, no rezultat se nije mijenjao. Sve do druge minute sudačke nadoknade kada je iznimno raspoloženi kapetan Ernečić zabio iz poluvoleja s 12-13 metara za 1:1.

- Oglas -

U nastavku susreta bolje je izgledala Tehnika Koprivnica, išli su po drugi gol. No, i Ferdinandovac je imao svoje prilike preko Karana i Fučeka.

U 61. minuti Tehnika Koprivnica zasluženo je povela. Sjajnu kontru su odradili Lovković, Salajec i Korenika koji je ubacio u šesnaesterac i pronašao samog Radotovića, a ovaj je prodao lažnjak braniču Ferdinandovca i smireno poentirao kraj nemoćnog Peršića.

U 70. minuti nakon poklona Maurovića kapetan Ferdinandovca Karan našao se u sjajnoj prilici, ali je pucao iznad gola. Nije se predala njegova momčad, no Vrhovec je bio siguran na vratima Tehnike Koprivnice.

Ipak, u 79. minuti novi gol za Tehniku Koprivnicu postigao je u polukontri Kozjak. Pomogao mu je vratar Peršić koji se u ključnom trenutku poskliznuo. Ferdinandovac je prethodno tražio prekršaj na Karanu, ali sudac Vecko je pustio igru.

U 84. minuti Karan je imao odličnu priliku iz slobodnjaka i Turković nakon kornera, no sjajan je bio vratar Vrhovec na vratima Tehnike Koprivnice.

Foto: Zvonimir Markač

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti