Utorak, 30. travnja 2024.

Vatrogasci odradili 3802 intervencije na području Sisačko-moslavačke županije

Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Siska, Petrinje i Gline te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice

- Oglas -

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su 4. siječnja nastavile s aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, uklanjanju cigli, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života.

Kao i proteklih dana izvršena je smjena ljudstva s dopunom snaga i također otpuštanjem na odmor dijela snaga.

Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Siska, Petrinje i Gline te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.

- Oglas -

Tijekom 4. siječnja, bilo je angažirano ukupno 749 vatrogasaca sa 175 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke županije, 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik koji su bili angažirani na ukupno 698 intervencija.

Također, radilo na opremanju i ekipiranju Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Petrinji te vatrogasnog operativnog zapovjedništva operativne zone Petrinja.

Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage nastavljaju do daljnjeg.

Vatrogasci na intervenciji u Glini
Vatrogasci na intervenciji u Glini // Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

U ponedjeljak je na sjednici hrvatske Vlade glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković podnio izvješće premijeru Plenkoviću o poduzetim aktivnostima na području pogođenim potresom, a koje su odradile vatrogasne snage.

– Prema do sada obrađenim podacima od 29. prosinca do 4. siječnja 2021. ukupno su odrađene 3802 vatrogasne intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 4508 vatrogasaca s 1017 vatrogasnih vozila iz svih županija i Grada Zagreba – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković o angažmanu vatrogasaca.

- Oglas -

U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji 123 intervencije

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba su tijekom 4. siječnja imali 71 tehničku intervenciju uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crjepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata.

Na navedenim tehničkim intervencijama ukupno je sudjelovalo 339 vatrogasaca sa 130 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci iz JVP-a i DVD-a s područja Zagrebačke županije bili su angažirani na nove 52 tehničke intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 190 vatrogasaca sa 60 vatrogasnih vozila.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti