Utorak, 30. travnja 2024.

Milan Bandić bit će pokopan u srijedu, ali ne u Aleji hrvatskih velikana

Bit će pokopan na grobnom mjestu "među građanima, kako je i živio", rekla je Bandićeva zamjenica

- Oglas -

U povodu smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića u predvorju gradske uprave, na Trgu Stjepana Radića 1, u nedjelju je otvorena Knjiga žalosti, a svoje misli o njemu moguće je napisati do utorka u 20 sati. Brojni građani, Bandićevi poznanici i prijatelji već su došli u gradsko poglavarstvo i izrazili sućut obitelji Bandić.

Na zgradi gradske uprave istaknuta je crna zastava.

Svečana komemoracija održat će se u utorak s početkom u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, na Trgu Republike Hrvatske 15.

Posljednji ispraćaj Milana Bandića bit će u srijedu u 12 sati na gradskom groblju Mirogoju.

Kako doznaje N1 od zamjenice gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević, koja preuzima ulogu gradonačelnice, Milan Bandić ipak neće biti pokopan u Aleji hrvatskih velikana na Mirogoju, nego na grobnom mjestu “među građanima, kako je i živio”, rekla je.

- Oglas -

Večernji list neslužbeno doznaje da će Bandić biti pokopan na dijelu Mirogoja na kojem se nalazi grobnica narodnih heroja gdje je pokopan i nekadašnji zagrebački gradonačelnik Većeslav Holjevac.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić za N1 je kazala da se detalji još dogovaraju.

Kazala je da podržava inicijativu da se proglasi Dan žalosti, no i to će se tek dogovoriti.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preminuo je od srčanog udara u noći sa subote na nedjelju u Zagrebu u 66. godini života.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti