Utorak, 30. travnja 2024.

Film ‘Zaboravljena jela Podravine’ moći ćete gledati i na Varaždinskoj televiziji

Cilj ovog dugometražnog turističkog filma je oživjeti starinska jela i recepte podravskog kraja kakva su se radila nekada

- Oglas -

Film “Zaboravljena jela Podravine” prikazivat će se i na Varaždinskoj televiziji, i to u ponedjeljak, 31. svibnja, u 20.10 sati. Repriza će biti 3. lipnja u 11 sati.

“Zahvaljujući suradnji s VTV-om, osim na YouTube kanalu i putem Facebook stranice, film će prvi put biti prikazan na televiziji i bit će pristupačan široj publici”, istaknuli su iz Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Film Zaboravljena jela Podravine realiziran je u produkciji koprivničke tvrtke Creative Factory i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije. Cilj ovog dugometražnog turističkog filma je oživjeti starinska jela i recepte podravskog kraja kakva su se radila nekada. Autor projekta i redatelj je novinar, producent i gastro putopisac Miroslav Mirković, a fotografiju, montažu i produkciju potpisuje koprivnički filmaš Stjepan Dolenec. U projektu su sudjelovale općine Molve, Novigrad Podravski, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Đelekovec, Legrad, Peteranec, Kloštar Podravski, Ferdinandovac i Podravske Sesvete te Turistička zajednica područja Dravski Peski, Turistička zajednica grada Koprivnice i Turistička zajednica Grada Đurđevca.

- Oglas -

Uz podravske općine i turističke zajednice u filmu su sudjelovale i mnogobrojne udruge žena. Osim ovog projekta, na ljeto se planira produkcija novog filma Zaboravljena jela Prigorja gdje će se prikazati najpoznatija jela i specijaliteti prigorskoga kraja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti