Utorak, 30. travnja 2024.

Đurđevački vrtićarci osvojili prvo mjesto na nagradnom natječaju Fizika danas

Mališani su se okušali u modeliranju. Dijelove atoma modelirali su od plastelina različitih boja te ih lijepili na CD

- Oglas -

Maleni Lavići iz đurđevačkog vrtića Maslačak osvojili su prvo mjesto na natjecanju iz fizike s temom ATOMA.

Prirodoslovno–matematički fakultet u Zagrebu organizirao je jednodnevnu manifestaciju Dan i noć, a u okviru događaja Fizički se odsjek predstavio s nagradnim natječajem Fizika danas.

Svi učenici osnovnih i srednjih škola te djeca vrtićkih skupina mogli su sudjelovati u zanimljivom nagradnom natječaju te osvojiti vrijedne nagrade.

- Oglas -

Đurđevački vrtićarci

Lavići su predvođeni svojom odgojiteljicom, a uz pomoć profesorice fizike Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva odabrali jednu od ponuđenih sedam tema iz fizike kako bi sudjelovali u natječaju.

Kako bi prikazali atome, mališani su se okušali u modeliranju te su 3D modele atoma prikazali na CD-u. Dijelove atoma (protone, elektrone i neutrone) modelirali su od plastelina različitih boja te ih lijepili na CD. Elementi koje su odlučili izraditi su lantan (La), vanadij (V), jod (I), ugljik (C) i još jednom jod (I), a 3D modeli koje su izradili tvore naziv skupine Lavići.

Đurđevački vrtićarci

Ovo je velika nagrada i priznanje kako za skupinu Lavići tako i za cijeli dječji vrtić Maslačak, ali i odličan poticaj za daljnji napredak i učenje.

- Oglas -

Kao nagradu mališani su osvojili set slikovnica Fizika za djecu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti