Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Smutek u projektu ‘Zdravog doručka’ s koprivničkim osnovnim školama

Na radionici, održanoj u ponedjeljak na koprivničkoj Gradskoj tržnici, sudjelovali su prvi razredi Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski te područna škola Jagnjedovec koja je na tržnicu stigla BusKom

- Oglas -

Smutek – domaći kutek, restoran brze prehrane kojim upravlja Komunalac, uključio se u projekt “Tjedan školskog doručka” sa svojim Smutek radionicama u suradnji s Gradom Koprivnicom.

Inicijativu nacionalnog “Tjedna školskog doručka” pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta “Živjeti zdravo”, a cilj je kroz zabavne i djeci bliske aktivnosti popularizirati naviku svakodnevnog doručka i uključivanja voća i povrća u svakodnevni jelovnik.

- Oglas -

Na radionici, održanoj u ponedjeljak na koprivničkoj Gradskoj tržnici, sudjelovali su prvi razredi Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski te područna škola Jagnjedovec koja je na tržnicu stigla BusKom.

Školarci su imali priliku naučiti kako kombinirati namirnice za smoothie.

“Uz pomoć mališana pripremili smo voćne i povrtne smoothie u raznim kombinacijama. Odabrani su najbolji recepti za zdravlje u čaši i doručak pun vitamina. Cilj nam je stvoriti jednu novu i zdravu naviku jer hranjivi smoothie za doručak u samo jednoj čaši može zamijeniti cijeli obrok i pružiti sve potrebne nutrijente za nastavak dana. Često se kaže da je doručak vitalni obrok koji nas održava čitav dan, održava naš metabolizam ubrzanim, osiguravajući nam potrebnu energiju. Stoga je važno započeti dan sa zdravim doručkom”, istaknuli su iz koprivničkog Komunalca.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti