Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Glavni vatrogasni zapovjednik uručio pehar križevačkim vatrogascima

Ovim rezultatom vatrogasci JVP-a Križevci pokazali su da su profesionalci i spremni na sve zadaće, a to je prilikom današnjeg posjeta JVP-u Križevci i uručenja pehara istaknuo i sam glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković

- Oglas -

Glavni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković uručio je danas zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca Mariju Martinčeviću pehar za osvojeno treće mjesto na VIII. državnom vatrogasnom natjecanju održanom u Varaždinu u kategoriji profesionalnih B postrojbi, izvijestio je Ured gradonačelnika.

Ovim rezultatom vatrogasci JVP-a Križevci pokazali su da su profesionalci i spremni na sve zadaće, a to je prilikom današnjeg posjeta JVP-u Križevci i uručenja pehara istaknuo i sam glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković. Napomenuo je kako je sretan da pehar ide vatrogascima iz Koprivničko-križevačke županije te posebno pohvalio zajedništvo križevačkih vatrogasaca.

Vatrogascima JVP-a Križevci na ovom postignuću i činjenici da su na ovom državnom natjecanju bili najbolje plasirana ekipa iz Koprivničko-križevačke županije čestitao je ovom prilikom i zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan.

- Oglas -

– Hvala glavnom vatrogasnom zapovjedniku što je našao vremena za nas i iskazao želju da osobno uruči pehar desetini JVP-a Križevci za sudjelovanju na državnom vatrogasnom natjecanju – istaknuo je zapovjednik JVP-a Križevci Martinčević.

Ujedno je upoznao glavnog vatrogasnog zapovjednika s daljnjim planovima, među kojima je i uspostavljanje programa osposobljavanja djece i mladeži u gradskom odmaralištu u gradu Pagu:

– Namjera je ovog osposobljavanja potaknuti djecu i mladež na vatrogastvo i zainteresirati ih za ovo zanimanje, a ovim putem zahvaljujem gradonačelniku Grada Križevaca što je podržao ovu ideju.

Tucaković u Križevcima
Tucaković u Križevcima // Foto: krizevci.hr

Nakon uručenja pehara, glavni vatrogasni zapovjednik osvrnuo se na novi Zakon o vatrogastvu i na promjene koje se odnose na djelovanje vatrogasaca, a zapovjednik JVP-a grada Križevaca zahvalio mu je na naporima koje je uložio u donošenje novog zakona te općenito boljem pozicioniranju i uvažavanju vatrogasaca.

VIII. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske održano je krajem rujna u Varaždinu, a na njemu je sudjelovalo 203 odjeljenja i 2030 natjecatelja od kojih je 13 natjecateljskih odjeljenja bilo iz Koprivničko-križevačke županije, a među njima je Javna vatrogasna postrojba Grada Križevaca ostvarila najbolji plasman.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti