Ponedjeljak, 24. siječnja 2022.

Akademik Dragutin Feletar proglašen počasnim građaninom Koprivnice

Akademik Feletar danas je jedan od najistaknutijih hrvatskih geografa, istraživača povijesti sjeverozapadne Hrvatske te demograf i pisac

Preporučujemo

U utorak, 13. studenoga u dvorani Doma mladih uz poštivanje svih epidemioloških mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, održana je 26. sjednica koprivničkog Gradskog vijeća.

Prisustvovali su svi vijećnici, njih 21, a raspravljalo se o 19 točaka dnevnog reda, a jedna od točaka dnevnog reda bila je i donošenje odluke o dodjeli javnih priznanja u 2020. koja su dodijeljena temeljem tajnog glasovanje vijećnika.

Odlukama vijećnika Gradskog vijeća akademik Dragutin Feletar proglašen je počasnim građaninom Koprivnice i to za iznimne zasluge u razvoju Koprivnice na području znanosti i kulture.

Akademik Dragutin Feletar rođen je u Velikom otoku 1941., a danas je jedan od najistaknutijih hrvatskih geografa, istraživača povijesti sjeverozapadne Hrvatske te demograf i pisac. Uz to je afirmirani društveni i kulturni djelatnik te nakladnik koji je uredio i izdao dosad više od 300 naslova te je izdavač uvaženih stručnih i znanstvenih časopisa.

Donesene su i odluke o dodjeli medalja Grada Koprivnice.

Za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi medalje će dobiti Božidar Kozulić, Božidar Vukonić, Branko Blažek, Darko Lazar, Đuro Mihoci, Hrvoje Komljenović, Ivan Betlehem, Krsto Poljak, Stjepan Seretin, Stjepan Topolko, Vladimir Krapinec i Zoran Matovina.

Medalja za izuzetan doprinos na području književnosti i književnoj sceni Koprivnice dodijeljena će biti Marku Greguru.

Za sveukupni doprinos razvoju, djelovanju i promicanju sporta medalju će dobiti Stanislav Lovković.

Gordana Gazdić-Buhanec medalju će dobiti za sveukupni doprinos razvoju odgoja i obrazovanja u Koprivnici dok će za sveukupni doprinos i postignute rezultate na području dobrovoljnog vatrogastva medalju dobiti Nikola Sočev.

Josip Juratović medalju će dobiti za sveukupni doprinos i promociju Koprivnice i Hrvatske u Njemačkoj i Europskoj uniji dok će za sveukupni doprinos u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom na području Koprivnice medalju dobiti Ranko Celiščak.

Vijećnici su glasovanjem odlučili i o dodjeli plaketa Grada Koprivnice.

Dini Perković plaketa će biti dodijeljena za nesebični humanitarni rad prema potrebitima.

Plaketa će biti dodijeljena i Obrtu za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja Pampa – Tea obitelji Krznarić i to za sveukupni doprinos razvoju obrtništva na području Grada Koprivnice.

Udruzi žena Goričko srce Kunovec Breg dodijeljena će biti plaketa za sveukupni doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života Koprivnice, dok će za sveukupni doprinos razvoju dobrovoljnog vatrogastva na području Koprivnice plaketa biti dodijeljena Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bakovčica.

Povelja Počasnog građanina Grada Koprivnice i ključ Grada Koprivnice, medalje i plakete uručene će biti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice u povodu obilježavanja 4. studenoga Dana Grada Koprivnice.

- Advertisement -

Najnovije objave