Petak, 19. kolovoza 2022.

Ako još niste probali svetojansku zlevanku priliku za to imat ćete ove subote

Marljive članice udruge žena Svetojanke od ranog će jutra za posjetitelje početi s pripremom fine i nadaleko poznate svetojanske zlevanke

Preporučujemo

Mjesni odbor Sveta Ana i Turistička zajednica grada Đurđevca pozivaju vas da dođete u subotu, 16. srpnja, kod vodenice u Svetu Anu gdje će se održati manifestacija Dani zlevanke.

U 10 sati kreće tradicionalna biciklijada od Trga svetog Jurja do Svete Ane, a marljive članice udruge žena Svetojanke od ranog će jutra za posjetitelje početi s pripremom fine i nadaleko poznate svetojanske zlevanke.

Priprema zlevanke
Priprema zlevanke // Foto: Grad Đurđevac

Prvi gosti očekuju se već od 10 sati uz zvukove i pjesmu Tamburaškog sastava Podravski mužikaši.

“Pripremljena od kukuruznog brašna izmljevenog na vodeničnom kolu uz potok Svetojančan te izmiješana vodom s izvora kojem Svetojančani pripisuju okrepljujuća, pa i afrodizijačka svojstva, zlevanka je najpoznatiji svetojanski gastronomski proizvod. Njome se članice udruge žena Svetojanke ponosno predstavljaju na svim turističkim sajmovima i rado je nude svim posjetiteljima Svete Ane”, rekla je predsjednica udruge žena Svetojanke Natalija Miletić.

Posjetitelji će moći uživati u vožnji kočijom i na quadovima, a osigurana je i zabava za najmlađe, besplatni napuhanci i mini quadovi.

Dani zlevanke nastavljaju se u petak, 22. srpnja, otvorenjem vatrogasnog doma i svečanom sjednicom mjesnog odbora Svete Ane te svetom misom u nedjelju, 24. srpnja, u 11 sati.

- Advertisement -

Najnovije objave