Petak, 24. ožujka 2023.

Anđela Lenhard Antolin đurđevačkoj knjižnici donirala vrijednu zbirku tiskovina

O njenom dugogodišnjem radu u ulozi radijske voditeljice i novinarke govorila je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber, dok je o značaju autoričine zbirke tiskovina kratko stručno izlaganje održao dr. sc. Velimir Piškorec

Preporučujemo

U Gradskoj knjižnici Đurđevac u sklopu Mjeseca hrvatske knjige održana je prezentacija zbirke tiskovina (1969. – 2019.) Anđele Lenhard Antolin.

Na početku ovog lijepog i važnog kulturnog događaja prisutnima su se obratili gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Svi oni naglasili su važnost djelovanja i pisanja poznate sugrađanke, profesorice hrvatskog jezika i književnosti te novinarstva Anđele Lenhard Antolin koja je, skupljajući svoje članke koje je pisala za različite tiskovine, progovarala o društvenim, kulturnim i političkim događajima u gradu Đurđevcu od 1969. do 2019. godine i tako ostavila bogat novinarski opus Zavičajnoj zbirci Gradske knjižnice Đurđevac.

– Anđela već dugo vremena radi na tome da jako puno toga zapisuje, a sve ovo što je danas tu i što ostaje u našoj knjižnici, ostat će zauvijek zapisano. Sva događanja, odnosno svi bitni događaji u povijesti grada, ali i šire okolice te cijele Podravine ostat će za buduće naraštaje. Zahvaljujem Anđeli na suradnji u osobno ime i ime grada na velikom doprinosu u okviru obilježavanja bitnih događaja, transformacije grada, ali i cijelog društvenog života – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Svojim radom kroz novine vidimo da Anđela nije bila samo kroničar, već i kritičar i mislim da je to ono što nama u današnje vrijeme nedostaje. Kritička riječ i propitivanje svega što se radi, u javnom životu, a naročito u politici od izuzetne je važnosti, tako da se Anđela u novinarskom svijetu odlično snašla – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

O njenom dugogodišnjem radu u ulozi radijske voditeljice i novinarke govorila je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber, dok je o značaju autoričine zbirke tiskovina kratko stručno izlaganje održao dr. sc. Velimir Piškorec.

U glazbenom djelu nastupili su Laura Kovačević i Tomislav Zvonar.

Ravnateljica knjižnice zahvaljuje Anđeli na ovoj vrlo vrijednoj donaciji Zavičajnoj zbirci koja će zasigurno koristiti budućim generacijama koje će istražujući ove novinarske članke moći puno toga saznati o događajima u prošlosti u našem gradu Đurđevcu, stoji na službenim stranicama gradske uprave.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti