Nedjelja, 2. travnja 2023.

‘Večera za pet’ seli u Križevce i okolicu: kuhat će nam jake ženske snage

Pet novih kandidatkinja koje će za svoje goste izvaditi najbolje recepte, nabrusiti noževe i staviti pregače te pripremiti ukusna jela su krojačica Lidija, tekstilna tehničarka Marina, hotelijersko-turistička tehničarka Đurđica, organizatorica kulturnih događanja Manda te umirovljenica Dragica

Preporučujemo

Nakon što smo nedavno gledali kandidate iz Koprivnice i Đurđevca, popularni RTL-ov kulinarski show ‘Večera za 5 na selu’ u novom se tjednu odvija u Križevcima i okolici, a zanimljivost je ta što će u nadolazećem tjednu kuhati – pet žena!

Pet novih kandidatkinja koje će za svoje goste izvaditi najbolje recepte, nabrusiti noževe i staviti pregače te pripremiti ukusna jela su krojačica Lidija, tekstilna tehničarka Marina, hotelijersko-turistička tehničarka Đurđica, organizatorica kulturnih događanja Manda te umirovljenica Dragica, najavio je RTL.

Lidija Mišir (52)

Lidija je pozitivna i vedra 52-godišnja krojačica iz Križevaca, no trenutačno radi u jednoj udruzi invalida i pomaže suprugu oko velikog ranča. Osim vrta u kojem uzgaja raznoliko povrće, na ranču ima i mali zoološki vrt s preko tisuću vrsta ptica o kojima se brinu. U ‘Večeru za 5 na selu’ Lidiju je prijavio upravo njezin suprug koji smatra da dobro kuha, a pobjeda joj nije važna, već joj je bitno da se dobro zabavi s novom ekipom. Ističe kako obitelj i prijatelji uvijek pohvale ono što skuha, no mana joj je što uvijek pripremi prevelike količine hrane. Preferira tradicionalnu kuhinju, a najdraže jelo joj je meso na roštilju ili pod pekom. . Slobodno vrijeme ispunjeno joj je pisanjem poezije, crtanjem, šivanjem i brigom o vrtu.

Marina Holenda (31)

Marina ima 31 godinu te dolazi iz mjesta Donji Cubinec pokraj Križevaca. Završila je tekstilnu školu te se povremeno brine o starijim osobama. Smatra se dobrom, komunikativnom, zabavnom, ali i tvrdoglavom osobom. Voli gledati ‘Večeru za 5 na selu’ te se već neko vrijeme želi okušati u ovoj kulinarskoj emisiji, a sad je napokon skupila hrabrosti i prijavila se. Voli kuhati, posebno za svoju djecu, a dok kuha najviše voli slušati glazbu – to je opušta. Priznaje da je neuredna tijekom kuhanja, no ne sumnja u svoje kulinarske sposobnosti. Ističe da joj pobjeda nije važna, no bilo bi joj drago, kao i većini, da uspije oduševiti goste svojim jelima. Od emisije očekuje dobru zabavu, ali i upoznavanje novih ljudi.

Đurđica Makar (35)

Đurđica je hotelijersko-turistički tehničar po struci, a trenutačno radi u jednom restoranu brze hrane. Ova 35-godišnja Križevčanka u emisiju se prijavila zbog znatiželje i novog izazova, ali i zbog druženja i zabave. Za sebe kaže da je vesela, radoznala, komunikativna i društvena pa na njezinoj večeri atmosfera sigurno neće biti uštogljena. U svom velikom vrtu sa suprugom i kćeri brine se za njihovo malo životinjsko carstvo – domaće krave, bikove i kokoši. Preferira domaću kontinentalnu kuhinju te voli da sva njezina jela budu – savršena, iako je sama sebi najveći kritičar. Osim kuhanja, voli uređivati vrt, družiti se s prijateljima i obitelji te šetati prirodom.

Manda Filipović (54)

Manda ima 54 godine, rodom je iz Bosne i Hercegovine, udala se u mjesto Gradec, a radi u Austriji pa trenutačno živi na relaciji Hrvatska-Austrija. Radi kao organizator kulturnih djelatnosti, no obožava kuhati za druge pa joj je sudjelovanje u emisiji ‘Večera za 5 na selu’ velika želja. Zanimljivo je da je Manda već sudjelovala u početnim sezonama ‘Večere za 5’ a ističe kako ju je jednostavno opet vuklo da se prijavi. Preferira kombinaciju bosanske i zagorske kuhinje u koju ubaci i malo modernog daška. Smatra se smirenom, društvenom i ljubaznom osobom, no pomalo kompetitivnom pa bi voljela pobijediti ovotjedne kandidate iz Križevaca i okolice.

Dragica Ledinski (60)

Dragica je po struci njegovateljica, a trenutačno je u mirovini, ima 60 godina i dolazi iz Križevaca. U emisiju ju je prijavio njezin sin koji, kako kaže, smatra da fino kuha pa to treba pokazati ostalima. Draga je i vedra osoba koja u slobodno vrijeme voli ribolov, branje gljiva, a amaterski svira i harmoniku! Preferira domaće namirnice i tradicionalna jela njezinog kraja te smatra da nema mana u kuhanju. Priznaje da joj je ponekad jezik brži od pameti te da puno priča. Pobjeda joj nije važna te se veseli što će upoznati nove ljude iz svog susjedstva.

Što će djevojke skuhati i kako će se zabaviti te ocijeniti pogledajte u novom tjednu ‘Večere za 5 na selu’ od ponedjeljka do petka u 20.15 sati na RTL-u!

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti