Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Danijela Bušić iz Koprivničkog Ivanca oduševila svojom večerom i dobila 39 bodova

Posljednjeg dana Večere za pet kuhaču u ruke prima Manuela Magdić

- Oglas -

Četvrtog dana podravskog tjedna ‘Večere za 5‘ kuhala je prodavačica i majka osmero djece Danijela Bušić iz Koprivničkog Ivanca koja je za svoju večeru dobila 39 bodova te se time izjednačila s Danijelom Dukarić i Željkom.

Jedino je Željka domaćici dala devet bodova, i to zbog preslatkog deserta.

Pripravu večere Danijela je započela desertom naziva ‘Sokok’. Naime, na nagovor djece, nazive jela samo preokrenula. Tako, je za desert radila kokos kocke.

- Oglas -

Nakon deserta, radila je predjelo pod nazivom ‘Ašuripmurk’.

“Pojma nemam ni pročitati, kamoli što je”, komentirala je Melita naziv predjela.

Radilo se o krumpiruši, baš kao što je Željka pogodila.

Glavno jelo dobilo je naziv ‘Adalor’, a radilo se o roladi od puretine, a uz to je poslužila i palentu s koprivom.

Doček dama bio je zaista poseban. Dopratio ih je folklor, a one su Danijeli poklonile jednako spektakularan poklon, odojak.

- Oglas -

“Imam osjećaj da je imala tremu, ali kada se snima, čovjek ima tremu pred kamerama”, komentirala je Željka doček.

“Naš poklon se nadopunio s folklorom”, rekla je Melita.

Danijela je za aperitiv poslužila Aroničku (rakija s aronijom) i orahovac.

Nakon aperitiva i fenomenalnog dočeka, dame su krenule s večerom.

“Predjelo je bilo jako lijepog izgleda, vidjelo se da je razvlačila domaće kore i da joj je uspjelo”, komentirala je Željka.

“Danijela je predobro zamijesila tijesto, bilo je lijepo, tanko, savršeno. Dovoljno slano, ljuto. Tijesto je bilo savršeno”, dodala je Melita.

“Krumpiruša je bila jako fina”, zaključila je Manuela.

Glavno jelo, rolada od purećeg mesa, damama se svidjela izgledom, a uskoro su komentirale i okus jela.

“Glavno jelo mi je bilo savršenog okusa, salata s keljem, palenta – odlično”, pohvalila je Manuela domaćicu.

“Glavno jelo je finog okusa, mrkvica s keljem se odlično složila s puretinom, špek je dao poseban okus i fina salata od svježeg kelja, mrkve i poriluka, za svaku pohvalu”, zaključila je Željka.

Desert, kokos kocke, svidjele su se ekipi izgledom.

“Okus mi je bio super jer jako volim kokos”, komentirala je Danijela Dukarić.

Na kraju divne večeri, Danijelina djeca, Lucija i Bruno u narodnim su nošnjama ekipi udijelili i poklone.

“Ovo su vrećice koje smo mi šivali, na njima je nešto naše izvorno, posebna je ovo naša baština koju čuvamo, ovo je od srca i nadamo se da će vam se svidjeti”, opisala je Lucija.

Večeras, u petak, kuha Manuela Magdić (35), a emisiju možete pogledati od 17.50 sati na RTL-u.

Izvor: RTL

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti