Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Melita Dečković iz Sigeca otvorila podravski tjedan ‘Večere za 5’ i svojim kulinarskim umijećem osvojila ekipu

Kuhaču u ruke večeras, u utorak, prima Danijela Dukarić

- Oglas -

U ovotjednom serijalu ‘Večere za 5’ gledatelji će upoznati dame iz Podravine. Pet ljupkih dama iz Koprivnice i okolice pokazat će svoja kulinarska umijeća.

Melita Dečković (45)

Poljoprivrednica Melita dolazi iz naselja Sigetec u općini Peteranec, bavi se proizvodnjom domaćeg sira, a u ‘Večeru za 5’ prijavila se zbog novog iskustva i druženja. Obožava kuhati tradicionalnu seosku hranu iz vlastite proizvodnje.

- Oglas -

Danijela Dukarić (47)

Energična i pozitivna frizerka Danijela dolazi iz Koprivnice, a u ‘Večeru za 5’ prijavila se zbog toga što smatra da odlično kuha te voli druženja. Želja joj je dobro se zabaviti i upoznati nove ljude. Radoholičarka je i obožavateljica kontinentalne kuhinje. Slobodno vrijeme voli provoditi u šetnjama i aktivnostima na otvorenom. Smatra da je zdrava hrana ključ dugog i sretnog života!

Željka Hanžek (41)

Profesorica matematike i informatike dolazi iz Koprivnice, a u ‘Večeru za 5’ prijavila se jer je zanima kako će drugi ocijeniti njezino kuhanje. Obožava životinje i rad na okućnici, a usto je obožavateljica i talijanske kuhinje. Voli koristiti namirnice iz svog vrta, a posebno je posvećena brizi za životinje. Uza sve, bavi se folklorom, plesom i pjevanjem te često sa školom putuje po Europi.

Danijela Bušić (42)

- Oglas -

Domaćica i prodavačica Danijela dolazi iz Koprivničkog Ivanca, a u ‘Večeru za 5’ prijavila se na nagovor djece i prijatelja. Udana je i majka je osmero djece, a u emisiju se prijavila zbog druženja. Nizu njezinih obaveza pridodaju se i vrtlarstvo, cvjećarstvo te bavljenje sportom. Obožava kuhati ribu na sve načine i u tome je dobra, a mana joj je, kaže, što slabo soli jela.

Manuela Magdić (35)

Fitofarmaceutkinja Manuela Magdić u ‘Večeru za 5’ prijavila se zbog novog iskustva. Marljiva je, komunikativna i voli se družiti, a uz djecu i posao, malo slobodnog vremena koje ima provodi u vrtu te druženju s prijateljima. Voli kontinentalnu kuhinju te će upravo takvu, tradicionalnu večeru svog kraja spraviti za svoje goste.

U prvoj emisiji, emitiranoj u ponedjeljak na RTL-u, poljoprivrednica Melita Dečković za svoju večeru je dobila visokih 38 bodova.

“Prvi je dan, smanjila sam bod jer mi je desert bio presladak”, objasnila je Željka svojih devet bodova.

“Večera je bila fenomenalna, sve je bilo jako fino i ukusno, da se može dati i 11 bodova, dala bih. Melita, bila si super domaćica, desert je bio vrh”, zaključila je Danijela D. o svojih deset bodova.

“Melita, sve je bilo odlično, od predjela do deserta”, otkrila je Manuela zašto je dala desetku.

“Ostavljam prostora sljedećim kandidatkinjama ako budu bolje. Sve je bilo izvrsno”, zaključila je Danijela B.

Pripravu večere ova poljoprivrednica iz Sigeca započela je radom na desertu.

‘Siroova pita’ prvo je što je Melita spravila za kandidate, a dame su pretpostavile da će, uz sir, u desert ići i limun te šećer. Bile su u pravu, Melita je desertom odlučila predstaviti svoj sir, koji s puno ljubavi i proizvodi.

‘One i ja’ uslijedili su nakon deserta. Naziv predjela nije puno govorio ekipi, no ubrzo je Melita objasnila da će poslužiti klipiće s četiri vrste sira i suhomesnatim proizvodima. Za kraj, Melita je priredila ‘Zmotanog čučeka’. “Čuček – picek? Možda”, pretpostavila je Manuela. Sve su pretpostavile da se radi o nečem motanom, i bile su u pravu. Domaća piletina sa sirom i špekom te krumpirima, tikvicom i gljivama posljednje je što je Melita radila prije negoli su joj stigle dame.

Melita je djevojke dočekala uz živu glazbu te prigodne aperitive. Uskoro je otkriveno da se domaćica i Danijela D. već poznaju, a upoznala je Melita i ostale dame.

“Činila se pomalo nervoznom, ali ok”, primijetila je Manuela komentirajući doček. Kao aperitive ponudila je Manuela liker od crvenog drijena, rakiju od koštica marelica, aroniju, višnjevac i orahovac. Uskoro je glazbeni sastav JOKS zasvirao, a dame su nazdravile za tjedan druženja.

‘One i ja’ prvo je jelo koje je curama stiglo, klipići s četiri vrste sira i suhomesnatim proizvodima. “Tanjur predjela je bio baš lijepo dekoriran”, komentirala je profesorica Željka. “Izgledalo je bogato”, dodala je Danijela B. Uslijedio je ‘Zmotani čuček’. “Izgled glavnog jela mi je bio primamljiv”, komentirala je Manuela. “Bilo je svega puno na tanjuru, od povrća do dvije vrste mesa. Okus, bilo je tu svega, odgovaralo mi je povrće”, dodala je Danijela B.

Uslijedio je i desert, Melita je ekipi poslužila ‘Siroovu pitu’. Sir se provlačio kroz cijelu večeru domaćice budući da je sir okosnica njezinog poslovnog i privatnog života. “Crveni ribizl je razbio monotoniju na tanjuru”, komentirala je izgled deserta Danijela B. “Svidjela mi se kiselost, ubacila je limuna unutra – sir, limun, super, vrh”, dodala je Danijela D.

Melita je za kraj ekipi udijelila domaće proizvode kao poklone iznenađenja. “Poklonima smo prezadovoljni, jedva sam primila vrećicu, skoro mi je ispala koliko je to teško”, pohvalila je Željka iznenađenje domaćice. Uz pohvale i prigodnu zdravicu, dame su prvu večeru privele kraju.

Kuhaču u ruke večeras, u utorak, prima Danijela Dukarić. Emisiju možete pogledati od 17.50 sati na RTL-u.

Večera za pet u Podravini kod Melite Dečković // Screenshot: RTL televizija Večera za pet u Podravini kod Melite Dečković

Izvor: RTL

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti