Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Vesela i ugodna atmosfera uz zdravi jelovnik Željke Hanžek iz Koprivnice

Večeras, u četvrtak, kuha Danijela Bušić iz Koprivničkog Ivanca

- Oglas -

Trećeg dana podravskog tjedna ‘Večere za 5’ kuhala je profesorica matematike i informatike Željka Hanžek (41) iz Koprivnice koja je za svoju večeru dobila 39 bodova.

Željku su sve dame, osim Melite Dečković, ocijenile s deset bodova.

Za svoju večeru dobila je 39 bodova. Danijela B., Manuela i Danijela D. dale su Željki deset bodova, dok je Melita zdravu večeru ocijenila s devetkom.

- Oglas -

“Večera je bila dobra, ali ja volim začinjeniju hranu”, rekla je Melita.

Željka ne jede teške začine niti hranu pa je damama odlučila poslužiti laganu i zdravu večeru. Prvo je počela s pripravom predjela pod nazivom Hipokratova juha. Riječ je o zdravoj i okrepljujućoj juhi od nekoliko vrsta povrća.

Zatim je spravila sočnu mesnu roladu s povrćem, i to pod nazivom ‘Gauss’, i na kraju pogačice s tikvicama.

Iduće jelo koje je spravila bila je ‘Gauss’ – sočnu mesnu roladu s povrćem. Za kraj, Željka je spravila ukusni desert ‘Arhimed’. Zbunila je dame i tim nazivom, no problema nije Željka imala s pripravom pogačica s tikvicama.

Dame je dočekala veselo, a za aperitiv je poslužila drenjak, medicu i njezinu mješavinu maline i višnje.

- Oglas -

“Domaćica je na dočeku bila vesela i razigrana”, komentirala je doček Danijela Dukarić koja je Željki uručila puno zdravih proizvoda za poklon.

Ugodna atmosfera nastavila se uz juhu ‘Hipokrat’, tijekom koje je objasnila damama o čemu se zapravo radi.

“Svidjelo mi se kako je servirana juha, tanjuri, beštek starinski, baš me oduševila time”, pohvalila je Manuela Željku koja je rekla kako je juha bez soli bila dobra, no da misli da se ne bi mogla naviknuti na neslana jela.

“Mogla bih pojesti hranu bez soli, no ja ipak volim hranu sa začinima”, dodala je Melita.

Mesna štruca s povrćem svidjela se izgledom Danijeli Dukarić.

“Okus je bio jako nježan zbog naše domaćice koja kuha takvu hranu”, rekla je Melita.

Desert je također bio zdrav, štrukle s tikvicama i makom.

“Desert je bio bombončić”, dodala je Danijela Dukarić,

Djevojke su uživale u druženju i otkrile da se nadaju da će se njihovo prijateljstvo nastaviti i dalje.

Željka je damama za kraj ugodne večere poklonila pirovo brašno te Željkin aperitiv te im priredila krasno iznenađenje u vidu tradicionalne podravske pjesme i plesa, a koje su izveli njezini prijatelji Tatjana i Marko.

Večeras, u četvrtak, kuha Danijela Bušić, a emisiju možete pogledati od 17.50 sati na RTL-u.

Izvor: RTL

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti