Petak, 27. svibnja 2022.

Besplatno članstvo za sve svoje stanovnike u koprivničkoj knjižnici osigurale i općine Peteranec, Đelekovec i Legrad

Podsjećamo, jedinice lokalne samouprave koje financiraju članarinu u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica u 2022. godini su Grad Koprivnica, Općina Gola, Općina Drnje, Općina Molve, Općina Koprivnički Bregi, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Novigrad Podravski, Općina Hlebine, Općina Legrad, Općina Đelekovec i Općina Peteranec

Preporučujemo

Knjižnica i čitaonica Fran Galović iz Koprivnice jedna je od rijetkih narodnih knjižnica u Hrvatskoj čija je članarina, zahvaljujući sufinanciranju lokalnih općina, za većinu članova besplatna.

Novost je da će od 2022. godine besplatna članarina biti za i sve stanovnike Općine Peteranec, dok općine Đelekovec i Legrad, umjesto određenim kategorijama korisnika, omogućuju besplatno članstvo svim svojim stanovnicima.

Podsjećamo, jedinice lokalne samouprave koje financiraju članarinu u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica u 2022. godini su Grad Koprivnica, Općina Gola, Općina Drnje, Općina Molve, Općina Koprivnički Bregi, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Novigrad Podravski, Općina Hlebine, Općina Legrad, Općina Đelekovec i Općina Peteranec.

Osim stanovnika tih općina, besplatno članstvo u knjižnici imaju i korisnici pomoći za uzdržavanje, djeca i mladi iz obitelji s troje i više djece do kraja srednjoškolskog obrazovanja te osobe s invaliditetom.

“Pozivamo stanovnike gore navedenih općina da iskoriste mogućnost besplatnog članstva u knjižnici te da svakako koriste naše usluge, a malobrojne ostale općine pozivamo da se pridruže ovoj hvalevrijednoj gesti te omoguće isto i svojim stanovnicima”, istaknula je Maja Krulić Gačan.

- Advertisement -

Najnovije objave