Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

Uz otvorenje, održan je i književni susret s ilustratoricom Andrejom Živko uz kratku likovnu radionicu. U programu otvorenja sudjelovali su svi učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama i školskim knjižničarima

- Advertisement -

U(čitaj mi) knjižnicu program je koji bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica provodi od 2018. godine. U sklopu programa i u suradnji sa školama, školskim knjižničarima i učiteljima za svoje korisnike osnovnoškolske dobi formiraju se i otvaraju mali knjižnični kutci u školama koje su slabije opremljene djeci prilagođenom i zanimljivom građom za čitanje u slobodno vrijeme.

U program su dosad bile uključene osnovne škole u Molvama, Ferdinandovcu, Koprivničkim Bregima i Sokolovcu te njihove područne škole, a u 2023. godini uključile su se osnovne škole u Legradu i Rasinji.

Knjižnični kutci u tim školama otvoreni su u ponedjeljak, 25. rujna, a uz otvorenje, održan je i književni susret s ilustratoricom Andrejom Živko uz kratku likovnu radionicu.

- Advertisement -

U programu otvorenja sudjelovali su svi učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama i školskim knjižničarima.

Potaknuta pričom ilustratorice o načinu na koji je ilustrirala slikovnicu Magdalenina knjižnica na kotačima koja govori o knjižničarki u koprivničkom bibliobusu, djeca su izašla izvan okvira i nacrtala vlastite maštovite verzije bibliobusa kakve bi htjeli, istaknuli su iz koprivničke knjižnice.

Inače, opremanje kutaka i književne susrete u sklopu njihovih otvaranja financijski su poduprli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačka županija.

Književnim kutcima i događanjima poput književnih susreta i predstava nastoji se potaknuti učenike osnovnih škola na posjećivanje bibliobusa i korištenje fonda bibliobusa, te im se obogaćuje kulturni život i slobodno vrijeme, zaključili su iz koprivničke knjižnice.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti