Utorak, 16. srpnja 2024.

Biskup Radoš svećenicima poslao pismo o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja

Varaždinski biskup pozvao je svećenike da se s uputama o slavljenju misa u doba koronavirusa detaljno i pažljivo upoznaju kako bi ih mogli primjenjivati te ih moli da s uputama upoznaju što prije i svoje suradnike, osobito one koji će im biti na pomoći

- Oglas -

Varaždinski biskup mons. Bože Radoš uputio je u petak, 1. svibnja, pismo svećenicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme zaraze koronavirusom.

“Ovime vam želim dostaviti i preporučiti posljednje preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a koje se odnose na vjerska okupljanja u crkvama i molitvenim prostorima. Iste su donesene s obzirom na postupno popuštanje mjera proglašenih u svrhu sprečavanja ove teške zarazne bolesti u našoj domovini. Pozivam vas da se s njima detaljno i pažljivo upoznate kako biste ih mogli primjenjivati te vas molim da s uputama upoznate što prije i vaše suradnike, osobito one koji će vam biti na pomoći da ih odgovorno provodite u vašim zajednicama”, stoji između ostalog u pismu biskupa Radoša koje u cijelosti možete preuzeti i pročitati OVDJE.

Osim toga, mons. Radoš u svome pismu podsjeća i na pismo biskupa Hrvatske biskupske konferencije svećenicima i vjernicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme epidemije COVID-19, kao i na preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom obreda u crkvama i molitvenim prostorima vezano uz vjerska okupljanja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti