Srijeda, 19. siječnja 2022.

Važna obavijest o održavanju nedjeljnih misa na području Koprivnice

Preporučuje se da na liturgijska slavlja ne dolaze bolesni i stari. Moramo čuvati jedni druge. Osobno, a tako planiraju i drugi svećenici, ako će to dozvoljavati vremenske prilike, mise ću održavati na otvorenom, u dvorištu župne crkve - istaknuo je močilski župnik mons. Leonard Markač

Preporučujemo

Kao što smo već ranije izvijestili, Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom vjerskih okupljanja u kojima ističu potrebu da njihovo trajanje bude skraćeno, da se osigura fizičko distanciranje sudionika, kao i pojačana higijena osoba i prostora.

 

Preporuke HZJZ-a za sprječavanje zaraze tijekom vjerskih okupljanja

I varaždinski biskup mons. Bože Radoš uputio je u petak, 1. svibnja, pismo svećenicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme zaraze koronavirusom.

Mons. Leonard Markač, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama i dekan Koprivničkog dekanata, rekao je da će se svećenici pridržavati svih danih uputa kako bi sve prošlo u najboljem redu.

– Svaka župa će se pobrinuti da bude poštivana distanca i da se mogu dezinficirati ruke. Preporučuje se da na liturgijska slavlja ne dolaze bolesni i stari. Moramo čuvati jedni druge. Osobno, a tako planiraju i drugi svećenici, ako će to dozvoljavati vremenske prilike, mise ću održavati na otvorenom, u dvorištu župne crkve – istaknuo je močilski župnik.

Mons. Leonard Markač, župnik u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama
Mons. Leonard Markač, župnik u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama // Foto: Zvonimir Markač

Donosimo vam i raspored svetih misa koje će se održati na području Koprivnice u nedjelju, 3. svibnja. Ako će u nadolazećim tjednima biti drugačiji raspored nedjeljnih misnih slavlja, o tome ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Dakle, u nedjelju, 3. svibnja, raspored svetih misa u Koprivnici je:

Župa svetog Nikole biskupa – 9, 11 i 19 sati,

Župa svetog Antuna Padovanskog – 7, 9.30, 11.30 i 18.30 sati,

Župa blaženog Alojzija Stepinca – 7.30, 9, 10.30 i 12 sati te u Herešinu u 10.30 sati.

Župa svetog Leopolda Bogdana Mandića – 8 sati u Vinogradskoj, 9.30 sati na groblju i 11 sati u Pastoralnom centru, u Zagorskoj ulici.

Starigrad – 9 i 11 sati

Močile – 8 i 11 sati.

- Advertisement -

Najnovije objave