Petak, 3. prosinca 2021.

Blokirali su mu račun zbog duga prema dopunskom zdravstvenom osiguranju od 4,07 kuna

Dug države prema veledrogerijama je pet milijardi kuna, a mene su blokirali zbog duga od 4,07 kuna, ističe ogorčeno

Preporučujemo

Išao sam nešto kupiti i kad sam provukao karticu, rekli su mi da je odbijena. Pomislio sam da nije poništena jer mi uskoro istječe pa sam otišao do banke. No, tamo su mi rekli da mi je račun blokiran i da odem do Fine. Na Fini su mi kazali da mi je račun blokiran zbog duga prema dopunskom zdravstvenom osiguranju od 4,07 kuna – rekao je jedan Zagrepčanin koji je htio ostati anoniman za portal Zagorje International.

Račun su mu blokirali prije nekoliko dana. Dodaje kako je na računu bilo 350 kuna te mu nije jasno zbog čega se jednostavno s računa nije skinuo dug koji je imao, nego je on morao izgubiti dva sata vremena da riješi taj problem. Naime, pošto kod sebe nije imao ništa osim kartice, po novac je morao otići kući. Tamo je uzeo 30 kuna te se ponovno zaputio u banku. Novac je uplatio na račun, nakon čega mu je skinut dug prema zdravstvenom osiguranju, a i banka je sebi uzela 10 kuna za odblokiravanje računa. Potom je ponovno otišao do Fine da vidi je li problem riješen.

– Dug države prema veledrogerijama je pet milijardi kuna, a mene su blokirali zbog duga od 4,07 kuna – zaključuje Zagrepčanin koji je nedavno bio na jednoj manjoj operaciji pa pretpostavlja da je tu i nastao taj dug.

Dopunsko zdravstveno uredno plaća, a o dugovanju nešto više od četiri kune nije dobio nikakvu obavijest.

U Udruzi Blokirani kažu kako već šest godina upozoravaju na takve stvari i govore jedno te isto, a u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) ističu kako s postupcima prisilne naplate nikako ne započinju bez prethodne obavijesti osiguranicima.

Najnovije objave