Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Božićni oratorij u varaždinskoj Katedrali

Organizatori koncerta su Varaždinska biskupija i Koncertni ured Varaždin, a koncert će se održati u četvrtak 29. prosinca 2022. godine s početkom u 19.30 sati

Preporučujemo

U sklopu proslave srebrnog jubileja, odnosno 25. obljetnice osnutka Varaždinske biskupije, na samom kraju kalendarske godine održat će se koncert u varaždinskoj Katedrali.

Katedralni zbor Chorus dominicalis, Uršuline zvjezdice, zbor Katoličke OŠ Svete Uršule, Orkestar varaždinskih glazbenika i solisti Barbara Pokorny, Sofija Cingula, Mislav Lucić, Ivan Topić i Sara Prepelić pod dirigentskom palicom Višeslava Jaklina izvest će prve tri kantate Božićnog oratorija (Weihnachtsoratorium) BWV 248 Johanna Sebastiana Bacha, jednog od krunskih dragulja kako njegovog opusa, tako i svjetske glazbe općenito.

Velika kako povijesna, tako i duhovna važnost ovoga djela potakla je izvođače da baš Božićni oratorij odaberu za koncertno obilježavanje ovoga značajnog jubileja mjesne crkve – jer, kako navode, ”bez rođenja Gospodinova i njegova Utjelovljenja ničega ne bi bilo i ni u čemu ne bi postojao smisao”.

Organizatori koncerta su Varaždinska biskupija i Koncertni ured Varaždin, a koncert će se održati u četvrtak 29. prosinca 2022. godine s početkom u 19.30 sati.

Ulaz na koncert je slobodan.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti