Nedjelja, 25. rujna 2022.

Čakovečka gradonačelnica povukla odluke o cijeni odvoza otpada: ‘Naći ćemo model koji neće imati toliki udar na građane’

Smatram da moramo pronaći najbolji model koji neće imati preveliki udarac na naše građane, što ću nastaviti raditi i u narednom razdoblju sa svojim timom, rekla je gradonačelnica Cividini

Preporučujemo

U zgradi Društvenog doma u Novom Selu Rok održana je 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca kojoj je prisustvovalo 16 od 19 vijećnika, izvijestio je Grad na službenoj stranici.

Prve dvije točke koje su se ticale usklađivanja s novim Zakonom o gospodarenju otpadom i pritom dizanja cijene skupljanja komunalnog otpada pod ingerencijom Čakoma, s dnevnog reda je povukla čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

– Odluke i modeli koji su mi prezentirani te posljedice koje imaju na naše građane nisu održivi, stoga predlažem da danas ne raspravljamo o Odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Čakovca, kao ni o Odluci o dodjeli obavljanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Smatram da moramo pronaći najbolji model koji neće imati preveliki udarac na naše građane, što ću nastaviti raditi i u narednom razdoblju sa svojim timom. Kako odluka o fiksnom dijelu plaćanja odvoza otpada ne mora biti donesena s krajem siječnja kako je bilo prvotno najavljeno, tek ćemo na raspravama, sastancima i u analizama koje nas čekaju naći načine kako voditi računa o svim našim građanima, a posebno najosjetljivijim skupinama društva – rekla je gradonačelnica Cividini.

Neminovno je da će novi Zakon donijeti povećanje cijene, no gradonačelnica ističe kako se cijena ni pod kojim uvjetom ne smije povisiti na način na koji bi ugrozila neke sugrađane, posebno istaknuvši stanare u zgradama koji bi osjetili najveće povećanje cijene te one slabijeg imovinskog stanja.

– Tražit ću od Čakoma da potpuno racionalizira svoje poslovanje, da posluje odgovorno i održivo. Tek tada ćemo znati da smo napravili sve da svi što bezbolnije prebrodimo ovo usklađenja sa Zakonom – rekla je ona.

- Advertisement -

Najnovije objave