Četvrtak, 2. veljače 2023.

Podravku u subotu čeka teško iskušenje kod danskog Esbjerga

To je ekipa koja po mom ukusu igra meni osobno najbolji i najkonkretniji te najefikasniji rukomet, a zato i jesu prvi u skupini. Mislim da su baš dobro pokriveni s jako dobrim igračicama, rekao je trener Mrđen

Preporučujemo

Podravka Vegeta je prošle nedjelje na domaćem terenu doživjela uvjerljiv poraz od francuskog Bresta, unatoč vrlo dobrom izdanju u prvom poluvremenu. U subotu je pred koprivničkim rukometašicama zaostala utakmica s još boljim suparnikom, danskim Esbjergom.

– To je ekipa koja po mom ukusu igra meni osobno najbolji i najkonkretniji te najefikasniji rukomet, a zato i jesu prvi u skupini. Mislim da su baš dobro pokriveni s jako dobrim igračicama. Da krenemo od Reistadt koja je sigurno među top tri igračice na svijetu što je pokazala i na Svjetskom prvenstvu, a i kroz ove utakmice Lige prvakinja. U ovoj zadnjoj utakmici je zabila 13 pogodaka, a i cijela ekipa ponekad izgleda zastrašujuće. U drugom poluvremenu te zadnje utakmice imali su 84 % šut, možda su nešto i slučajno promašili – rekao je trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

Jasno je da njegova ekipa više ne može proći u drugi krug, ali može pokušati popraviti dojam.

– Mi se idemo uhvatiti onoga što smo igrali to prvo poluvrijeme, a tako smo se nekako i dogovorili da igramo ful pa sad hoće li trajati 15 min, 30 ili 45 minuta, ali da ne ponavljamo onaj ”penzionerski” rukomet s Dortmundom i da pokažemo da hoćemo igrati rukomet. Tako smo krenuli i mislim da je put kojim želimo nastaviti iz utakmice u utakmicu. Možemo čak reći i iz poluvremena u poluvrijeme, da ne kažemo od time outa do time outa. To neka bude neki put. Sad će krenuti i utakmice u domaćem prvenstvu pa će se to malo zagužvati. Igrat ćemo srijedom i subotom naredna dva-tri tjedna, a povrede koje imamo nisu male, više su mehaničke prirode. Ovo zadnje s Elenom, protivnička igračica je legla na njeno koljeno tako da je netko ne znam koliko spreman, takva se ozljeda nije mogla spriječiti. Što je tu je, u europskim utakmicama doma tražimo bodove, a vani što bolje utakmice – najavio je Mrđen.

Podravka - Brest
Detalj s utakmice Podravke Vegete i Bresta // Foto: RK Podravka/Luka Krušec

Desna vanjska Gabriela Gudelj debitirala je u Ligi prvakinja protiv Bresta, priključila se iz Zrinskog.

– Rezultat je izostao, ali dale smo sve od sebe i nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama nastaviti tragom prvog poluvremena koje smo odigrali protiv Bresta. Borit ćemo se i dalje iako nas je sve manje, ali ne odustajemo. Vjerujem i znam da će trener naći neka rješenja i za ove preostale utakmice pa možda uspijemo i iznenaditi nekoga – rekla je Gudelj.

Tina Barišić je lijeva vanjska pristigla iz Umaga, još jedna debitantica.

– Osjećaj je nevjerojatan jer sam relativno mlada igračica te sam debitirala za Ligu prvakinja. San je to svake cure u svakom trenutku, a ja sam to ostvarila dosta mlada. Led je probijen i sretna sam te mi je drago da su me cure prihvatile i da smo na dobrom putu – ispričala je Barišić.

Kako je Mrđen zadovoljan s novim licima?

– Ako su one zadovoljne onda sam i ja. One same znaju kad je nešto dobro, kad nije dobro i kad je nešto plod greške u nekoj velikoj želji ili je greška u nekoj laganini fazi. Nije jednostavno doći u bilo koju sredinu, ne samo Podravku, bilo gdje da promijeniš klub iz Umaga u Rijeku ili iz Čakovca u Varaždin, sigurno da je to novo. Kad se preseliš iz stana u stan je novo, a da ne govorim iz ekipe u ekipu. Mislim da je to OK i da će biti sve bolje – rekao je.

Korina Karlovčan
Korina Karlovčan u ogledu s Brestom // Foto: RK Podravka/Luka Krušec

Može li Korina Karlovčan biti i dugoročnije rješenje na vanjskoj poziciji?

– Može, samo je pitanje je li ona to baš želi. Pa dobro, ona je atipična na kraju krajeva, kad se pojavi na toj poziciji. Sigurno je da nije rješenje da igra 60 minuta vanjskog. Kad nešto ide dobro zašto ne, ali sigurno je da je ona prije svega lijevo krilo i da to igra dobro. Kad se pojavi na vanjskom, top ekipama kao što su Rostov, Dortmund i Brest i svi imaju problema s njom pa zašto ne bi u nekoj epizodnoj ulozi to i bila – objasnio je Mrđen.

Kakva su očekivanja u nastavku sezone?

– Iz svake utakmice se može izvući, to nije sporno. Svaki klub koji je uređen sigurno je da se poslije nove godine razmišlja o sljedećoj sezoni, ali sigurno da ne trebamo sada razmišljati što će biti 1.7. Moramo razmišljati što će biti od subote do subote, da se ne zaljubimo u neku dobro odigranu utakmicu ili da se ne razočaramo u neku lošije odigranu utakmicu. Sigurno da se to sve skupa na neki način prati, ali da to bude opterećenje, mislim da to ne, da trebamo igrati od subote do subote odnosno od subote do srijede – zaključio je Podravkin trener.

Utakmica se igra u subotu u 16 sati, prijenos je na Arena Sportu 2.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti