Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Čakovečki gradonačelnik rasplakao se pred kamerama: ‘Prijetili su mi smrću’

Kako je rekao Kovač, to se ne bi smjelo događati nigdje, a barem ne u Čakovcu i Međimurju. Istraga se privodi kraju i nazire se tko mu je prijetio smrću

Preporučujemo

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Čakovca Stjepan Kovač izjavio je u srijedu da su njemu i njegovoj obitelji prijetili te da se istraga s tim u vezi privodi kraju, a indicije upućuju na to da je riječ o o jednom od protukandidata koji je, kako je dodao, vodio prljavu kampanju.

Kako je rekao Kovač, to se ne bi smjelo događati nigdje, a barem ne u Čakovcu i Međimurju. Istraga se privodi kraju i nazire se tko mu je prijetio smrću.

„Indicije idu tome da je to jedan od protukandidata koji je stvarno vodio prljavu kampanju. Čekam ishod istrage. Vjerujem da ću pobijediti u drugom krugu jer su građani, usprkos ovoj prljavoj kampanji, dali najviše glasova meni”, istaknuo je Kovač koji se u jednom trenutku zbog svega rasplakao pred kamerama i novinarima.

Rekao je da je tijekom kampanje otvorena i internetska stranica s koje su građanima upućivane poruke s klevetama i lažima o njemu i SDP-u.

Potporu uoči drugog kruga lokalnih izbora Kovaču su u Čakovcu dali predsjednik SDP-a Peđa Grbin i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

„U Zagrebu se danas u kampanji istresa prljavština i vidi se kako se i kampanja i politika mogu učiniti prljavom. Nažalost, samo Zagreb je u fokusu javnosti, a prljava kampanja događa se i drugdje”, rekao je Grbin i dodao da su jednom SDP-ovom kandidatu za zamjenika gradonačelnika izbušili gume na automobilu, a drugi je u Karlovcu dobio metak kao prijetnju smrću.

„Bez obzira na sve prijetnje, mi se nećemo spustiti na taj nivo. Ostavljamo to njima na dušu, ali i policiji i državnom odvjetništvu da odrade svoj posao, pronađu one koji drugima prijete smrću, prijete njihovim obiteljima i da ih sankcioniraju”, poručio je Grbin.

Podupirući Kovačevu kandidaturu, Biljana Borzan je rekla da je dobar dio karijere u Europi posvetila borbi za kvalitetu.

„U tom smislu pozivam sve Čakovčanke i Čakovčane da podrže Štefa Kovača za gradonačelnika i nastave dobar kontinuitet koji sad vlada u Čakovcu jer nije mudro mijenjati ono što se pokazalo dobrim”, poručila je Borzan.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti