Srijeda, 20. listopada 2021.

Cijepljeni građani u Zagorju moći će se besplatno kupati na kupalištima

Pravo na besplatne ulaznice imat će oni koji su se prvom dozom cijepili od 7. lipnja i koji će se cijepiti do 15. srpnja

Preporučujemo

Kako bi neodlučne potaknuli da se ipak cijepe, Krapinsko-zagorska županija i zagorske terme odlučili su svima koji će se do sredine srpnja cijepiti prvom dozom, darovati besplatne ulaznice za zagorska kupališta koje će vrijediti od ponedjeljka do kraja listopada.

Krapinsko-zagorska županija prije mjesec dana bila je druga županija prema prosjeku procijepljenog stanovništva, a sada je u sredini ljestvice, piše HRT.

– Mi imamo duplo više, kao i u čitavoj Hrvatskoj, duplo više cjepiva na raspolaganju tjedno nego što imamo novozainteresiranih za cijepljenje. Zbog toga i jeste ova akcija – rekao je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Pravo na besplatne ulaznice imat će oni koji su se prvom dozom cijepili od 7. lipnja i koji će se cijepiti do 15. srpnja. Župan to ne smatra nepravednim prema onima koji su se već ranije cijepili.

– Ne, ne smatram da je to diskriminirajuće. Vi u određenom trenutku razmatrajući pojedinu situaciju donosite određene odluke. I ne možete nikad donijeti odluku koja bi zadovoljila baš sve – dodao je Kolar.

S tim se slažu i kupači koji su kupili ulaznicu i već su se cijepili.

– Pa evo, ovo mi je prvi glas da budem iskren, ali super ideja – rekao je jedan građanin.

U ovu su se akciju uključile sve zagorske terme, uz podsjetnik da su i njihovi bazeni sigurni za buduće goste.

– Nismo nikada imali nikakav zabilježeni slučaj pa čak ni problematični slučaj, kao što volim reći na većini press konferencija, mi praktički naše goste umačemo u dezinficijens, tako da ovo je samo još jedan dodatni poticaj – rekao direktor Termi Jezerčica u Donjoj Stubici Elvis Pavleković.

Ulaznice za bilo koje od pet zagorskih kupališta mogu se podignuti od ponedjeljka u svim turističkim uredima na području županije.

Najnovije objave