Srijeda, 1. prosinca 2021.

Crveni križ Ludbreg u utorak u Malom Bukovcu organizira novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u Svetom Petru, a prikupljeno je 68 doza krvi. Druga akcija održana je u Svetom Đurđu i prikupljeno je 55 doza dragocjene tekućine

Preporučujemo

Tijekom siječnja održane su dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg.

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u Svetom Petru. Odazvao se velik broj mještana općine Mali Bukovec, ali i cijelog ludbreškog kraja.

Akciji su se odazvale 72 osobe, a punktirano je 68 doza krvi. Među darivateljima je bio i Franjo Mužic koji je krv darivao 118 puta. Više o toj akciji pročitajte i fotografije pogledajte OVDJE.

Druga siječanjska akcija darivanja krvi održana je u Svetom Đurđu, a prikupljeno je 55 doza krvi. Tom prigodom, među ostalim, krv je po 107. put darivao Josip Grabarić iz Selnika, Stanku Gložiniću iz Ludbrega to je bio 95. put, Tomo Opica iz Bolfana dao je krv po 88. puta, Marija Kraljić iz Ludbrega 53., a Marija Međimorec iz Struge 51., dok su Marija Milak iz Svetog Đurđa i Vesna Simić iz Hrženice krv dale po 50. puta.

Nova akcija bit će održana u utorak, 2. veljače, u restoranu “Podravska ruža” u Malom Bukovcu.

Osobe koje su preboljele koronavirus mogu pristupiti akciji dobrovoljnog darivanja krvi ako im je od posljednjeg simptoma bolesti proteklo 28 dana.

Iz ludbreškog Crvenog križa zahvaljuju svim dosadašnjim darivateljima krvi.

– Ruka koja daje iznad je ruke koja prima – poručuju oni.

Najnovije objave