Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Crveni meteoalarm za skoro cijelu Hrvatsku, za vikend izuzetno visoke temperature

U nedjelju će predahnuti stanovnici šireg područja Zagreba i Karlovca gdje će biti na snazi žuto upozorenje koje signalizira umjerenu opasnost

Preporučujemo

Za vikend nas širom Hrvatske očekuju izuzetno visoke temperature. Zbog toga je Državni hidrometeorološki zavod izdao upozorenje za gotovo sve regije.

‘Očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama’, priopćeno je iz DHMZ-a.

Crveni meteoalarm za subotu izdan je za sve regije osim osječke i gospićke, za koje je na snazi narančasto upozorenje. Za nedjelju je na snazi crveno upozorenje za kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju, piše Index.hr.

U nedjelju će predahnuti stanovnici šireg područja Zagreba i Karlovca gdje će biti na snazi žuto upozorenje koje signalizira umjerenu opasnost, dok na području Knina i Osijeka neće biti nikakve opasnosti od toplinskog vala. Crveno upozorenje ipak ostaje na snazi i u ponedjeljak za širu regiju oko Rijeke, Splita i Dubrovnika.

- Advertisement -

Najnovije objave