Utorak, 5. prosinca 2023.

DAN OPĆINE VELIKI BUKOVEC Svečanoj sjednici prisustvovali brojni ugledni gosti

"Mislim da smo u proteklom razdoblju radili dobro, a konačni sud o našem radu dat će na sljedećim izborima oni radi kojih smo tu, a to su mještani naše općine", istaknula je predsjednica Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec Jasenka Zdelar.

- Advertisement -

Općina Veliki Bukovec danas, u petak, počela je s obilježavanjem svoga dana. U sklopu istog organiziran je sadržaj za tri dana proslave. Prvi dio programa održan je danas, a počeo je svetom misom u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog, a nakon toga je u Eko-etno selu održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

O ostvarenim i planiranim projektima govorio je načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić.

U ime Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec i osobno ime uzvanike je na početku pozdravila predsjednica Općinskog vijeća Jasenka Zdelar, čestitavši svima Dan Općine Veliki Bukovec i blagdan Svetog Franje Asiškog, zaštitnika Općine i župe.
“Biti član predstavničkog tijela velika je čast ali i velika odgovornost prema onima koji su nas izabrali. Sigurna sam da su vijećnici Općine Veliki Bukovec toga svjesni. Ova svečana sjednica prilika je da se osvrnemo na naš rad u proteklih godinu dana”, poručila je Jasenka Zdelar.

- Advertisement -

Okupljene je ukratko informirala o radu Općinskog vijeća, istaknuvši da je održano ukupno osam sjednica Općinskog vijeća s 94 točke dnevnog reda. Od toga je na četiri sjednice bilo prisutno svih 11 vijećnika, na tri sjednice bilo je prisutno 10 vijećnika, a na jednoj sjednici bilo je prisutno devet vijećnika što čini visokih 83% prisutnosti vijećnika na sjednicama, što govori o tome kako općinski vijećnici svoju dužnost shvaćaju ozbiljno.

Rasprave po točkama dnevnog reda bile su vrlo konstruktivne, a u njima su, uz međusobno poštivanje i uvažavanje mišljenja, sudjelovali svi vijećnici. Prihvaćali su se dobri prijedlozi bez obzira iz koje političke opcije su dolazili, jer svim vijećnicima cilj je isti – razvoj Općine Veliki Bukovec i dobrobit njezinih stanovnika.

“Zbog toga cilja u radu našeg Općinskog vijeća, nije bilo podjela na vladajuće i oporbu. Visoku politiku ostavili smo po strani i bavili se pitanjima bitnim za život naše općine”, istaknula je predsjednica Općinskog vijeća Jasenka Zdelar, dodavši kako su u prvi plan stavljeni ljudi, od najmlađih do najstarijih.

Stoga je sufinanciran smještaj djece u Podružnici Dječjeg vrtića Krijesnica u Velikom Bukovcu, kao i smještaj djece u dječjim vrtićima u Ludbregu i to više od 50% ekonomske cijene smještaja. U potpunosti je financiran prijevoz učenika osnovne škole iz Kapele i Dubovice, sufinancirana je i školska kuhinja i nabava radnih bilježnica za sve učenike osnovne škole, a osim toga, najuspješniji učenici i njihovi mentori su nagrađeni.

Zanemareni nisu bili ni roditelji novorođene djece, kojima je dodijeljena jednokratna pomoć u iznosu od 2500 kuna po djetetu.

U Općini Veliki Bukovec pažnja i briga se posvećuje studentima, pa su i njima podijeljene jednokratne pomoći u iznosu od 1000 kuna, a umirovljenicima s malim mirovinama jednokratne pomoći u iznosu od 170 i 300 kuna, ovisno o visini mirovine.

- Advertisement -

Udrugama, športsko ribolovnom društvu i nogometnim klubovima, koji okupljaju i rade s mladima dodijeljena su dodatna financijska sredstva za njihov rad, a financiran je i rad NC Ludbreg.

Ulaganja su se vratila na najbolji način, a to najbolje govori uspjeh i sportski rezultati ŠRD Linjak i nogometnih klubova Poljoprivrednik i Bukovčan.

Važno je istaknuti, uz ostale Odluke koje su donijete, Odluka, tj. program kojim se želi pomoći starijim i socijalno ugroženim stanovnicima Općine Veliki Bukovec, ali i poduzetnike.

“Tako smo na 17. sjednici održanoj 27. prosinca 2018. godine donijeli Program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Općine za 2019.godinu. Svrha tog programa je stvaranje povoljnog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području Općine. Za početak sredstva planirana u proračunu za tu namjenu iznose 60.000 kuna. Istina, sredstva su mala, međutim Općina po prvi put želi pomoći i razvoju malog poduzetništva”, poručila je Jasenka Zdelar, dodavši kako je tijekom godine nekoliko malih poduzetnika koristilo potpore iz ovih mjera.

“Na 21. sjednici od 23. srpnja ove godine donijeli smo Odluku o kriterijima za preuzimanje obveze korisnika plaćanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Općine. Prema toj Odluci za određene korisnike javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada obavezu plaćanja preuzima Općina”, izjavila je J. Zdelar pojasnila kako se radi o korisnicima zajamčene minimalne naknade, korisnicima samcima i dvočlanim kućanstvima s malim mirovinama te nezaposlenim korisnicima.

“Mislim da smo u proteklom razdoblju radili dobro, a konačni sud o našem radu dat će na sljedećim izborima oni radi kojih smo tu, a to su mještani naše općine”, zaključila je svoj govor Jasenka Zdelar.

Na kraju govora zahvalila je svim vijećnicama i vijećnicima na njihovom radu i dobroj suradnji, te načelniku i njegovom zamjeniku, ali i svima koji su doprinijeli ostvarenju dobrih planova u Općini.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti