Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Danas su djeca opet krenula u školu, a maske su obavezne 95 posto vremena

Prosvjetari će od idućeg ponedjeljka kod dolaska na posao morati pokazati Covid potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test na koronavirus

Preporučujemo

Nakon prošlotjedna dva dana online nastave, učenici osnovnih škola danas su ponovno krenuli na nastavu u škole. Tamo idu prema novim, pooštrenim uputama HZJZ-a.

Učenici nižih razreda maske na licu moraju nositi stalno osim u učionici, a oni koji idu od 5. do 8. razreda nosit će ih i na nastavi. Na sportskim aktivnostima i za vrijeme užine svi su ‘oslobođeni’ nošenja maske.

Učenici maske ne moraju nositi u sportskim dvoranama i tijekom odmora. Maske će u zajedničkim prostorima škole trebati nositi i zaposleni, iako ih u učionici ne trebaju imati učitelji i nastavnici koji su cijepljeni ili su preboljeli koronu, kažu najnovije upute HZJZ-a. Odluke o maskama lokalni stožeri ne mogu promijeniti na svoju ruku.

Prosvjetari će od idućeg ponedjeljka kod dolaska na posao morati pokazati Covid potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test na koronavirus, koji će morati obavljati svaka dva dana. Najnovija je to odluka nacionalnog Stožera.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u idućim će danima objaviti kako će se zaposleni testirati te kako će se pregledavati potvrde, a procjena je da će ta testiranja državu stajati 40 milijuna kuna mjesečno.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti