Petak, 22. rujna 2023.

Darko Koren: Učenici u Podravini i Prigorju i dalje bi trebali pratiti nastavu na daljinu

Stav Županije je da se u ovom trenutku prioritetno treba posvetiti organizaciji početka nove školske godine

- Advertisement -

U utorak je održana videokonferencija s ravnateljima osnovnih škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač, na kojoj je jedna od glavnih tema bio dogovor oko povratka učenika razredne nastave u škole koji je najavljen za 11. svibnja.

Predstavnici Županije s ravnateljima su se osvrnuli i na izdane upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja, a jedan od zadataka ravnatelja u procesu pripreme za otvaranje škola bio je kontaktirati sve roditelje kako bi se utvrdio broj učenika koji bi od ponedjeljka nastavu polazili u školi.

S obzirom na to da su danas pristigli rezultati anketa, župan Darko Koren sazvao je koordinaciju sa suradnicima na temu analize rezultata anketa koje su provele osnovne škole.

- Advertisement -

Kako je analiza pokazala da je iznimno mali interes za održavanjem nastave u školama, te da u tom dijelu ima i učenika koji ne ispunjavaju temeljne uvjete i odrednice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preporuka i stav župana Darka Korena je da učenici i dalje nastave pratiti nastavu na daljinu.

Prije svega radi sigurnosti djece, ali i činjenice da su učitelji i učenici savladali sve tehničke aspekte održavanja nastave na daljinu, stav je Županije kao osnivača da se u ovom trenutku prioritetno treba posvetiti organizaciji početka nove školske godine za koju se nadamo da će se odvijati u punom opsegu.

– Smatramo kako bi predloženi model održavanja nastave koji uključuje nastavu na daljinu i nastavu u učionici, u ovom trenutku bio dodatno organizacijsko opterećenje ravnateljima i učiteljima, ali i samim roditeljima oko organizacije pratnje djece – priopćili su iz Koprivničko-križevačke županije.

Temeljem navedenog sutra će se održati video konferencija s ravnateljima osnovnih škola na kojoj će se prezentirati preporuka i stav Županije kako usvojenu praksu nastave na daljinu ne treba mijenjati te u ovom trenutku treba nastaviti takav model.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti