6.9 C
Zagreb
Nedjelja, 18. travnja 2021.

Davor Božinović: Teško da će biti popuštanja mjera nakon 15. ožujka

Još uvijek je prerano konkretnije govoriti, ali s obzirom na porast brojeva teško da se od 15. mogu očekivati daljnja popuštanja, rekao je

Preporučujemo

Voditelj nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da se nakon 15. ožujka teško može očekivati daljnje popuštanje mjera s obzirom na porast broja osoba zaraženih koronavirusom.

– Krajem tjedna trebamo odlučiti o produžetku mjera jer ove istječu 15. ožujka. Još uvijek je prerano konkretnije govoriti, ali s obzirom na porast brojeva teško da se od 15. mogu očekivati daljnja popuštanja. Trebalo bi nam biti u fokusu da zadržimo ove mjere kako se ne bi vraćali unatrag – rekao je Božinović.

Beroš: Masovni punktovi za cijepljenje su pokazna vježba

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da se putem portala cijepise.zdravlje.hr dosad prijavilo 54.008 ljudi, dok se na broj 0800-0011 javio 4271 građanin.

– Svjedočimo da masovni punktovi za cijepljenje predstavljaju pokaznu vježbu za ono što nam slijedi u dovršetku druge faze i za treću fazu, kada bi trebalo doći više cjepiva. Riječka dvorana Zamet, Spaladium Arena u Splitu i 19 punktova u Zagrebu predstavljaju odskočnu dasku za ono što želimo postići – rekao je Beroš.

Poručio je kako ne smijemo dozvoliti da lagani porast brojki postane trend.

– Cijepljenje je ohrabrujuće, ali ne smije biti razlog za pretjerano opuštanje. Popuštanje mjera ne smije biti korak unatrag – rekao je.

Beroš je također uputio čestitku u povodu Međunarodnog dana žena istaknuvši kako je pandemija Covida-19 naglasila ulogu žena u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Najnovije objave