Subota, 25. ožujka 2023.

Dječje gradsko vijeće Koprivnice: Djeca se žele jače povezati s vršnjacima u županiji

Dječji vijećnici i njihovi koordinatori upoznati su sa izborima za nove članove Dječjeg gradskog vijeća koji će se održati idući tjedan

Preporučujemo

U zgradi Gradske uprave u četvrtak je održana 6. sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Mladi vijećnici raspravljali su o Odluci o raspisivanju natječaja za naj dječje djelo „Veliko srce koprivničkog djeteta“, koja je u konačnici i jednoglasno prihvaćena. Isto tako, dječji vijećnici i njihovi koordinatori upoznati su sa izborima za nove članove Dječjeg gradskog vijeća koji će se održati idući tjedan.

Dječji vijećnici su iskazali želju za jačim povezivanjem sa svojim vršnjacima u županiji kroz organiziranje različitih aktivnosti tijekom školske godine, kao i upoznavanje s radom ostalih Dječjih gradskih vijeća u Hrvatskoj, primjerice u gradu Čakovcu.

Sjednicu je uspješno vodio Marin Sabol, zamjenik dječjeg gradonačelnika uz koordiniranje Ane Mlinarić, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Jadranke Lakuš, predsjednice Društva Naša djeca Koprivnica.

Na početku sjednice okupljene je pozdravila Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, koja je pozorno saslušala prezentirane ideje od strane dječjih vijećnika.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti