Srijeda, 19. lipnja 2024.

Djelatnice đurđevačke knjižnice dostavljaju knjige starijim sugrađanima na kućnu adresu

Vrijedne knjižničarke električnim biciklom te s posebnim mjerama opreza i zaštite u protekla dva tjedna obišle su svoje korisnike.

- Oglas -

Gradska knjižnica Đurđevac još je prošle godine pokrenula novi program pod nazivom Knjiga vam kuca na vrata, a program podrazumijeva dostavu knjiga starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koje bi rado čitale knjige, a nemaju mogućnost dolaska u  knjižnicu – zato će knjiga pokucati na njihova vrata.

Vrijedne knjižničarke električnim biciklom te s posebnim mjerama opreza i zaštite u protekla dva tjedna obišle su svoje korisnike i opskrbile ih novim knjigama.

– Cilj ovog programa je da socijalno isključene osobe dobiju mogućnost sudjelovanja u društvenom i kulturnom životu knjižnice, dostizanje životnog standarda koji se smatra prihvatljivim u društvu u kojem žive te osiguravanje prava svakog čovjeka na čitanje i cjeloživotno učenje – stoji na internet stranicama Grada Đurđevca.

- Oglas -

Valja spomenuti i suradnju s gerontodomaćicama s područja Đurđevca koje također, prema željama i zahtjevima korisnika, već dostavljaju knjige u domove svojih korisnika.

Svi zainteresirani mogu se javiti, osobno u knjižnicu ili na broj telefona 048/812-701 kako bi se učlanili i dogovorili periodiku posuđivanja i vraćanja knjiga.

Ova usluga je besplatna za sve koje se za nju prijave.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti