Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Obilježava se Međunarodni dan oboljelih od celijakije

Međunarodni dan oboljelih od celijakije obilježava se 16. svibnja u međunarodnom tjednu alergija na hranu koji traje od 10. do 17. svibnja

- Advertisement -

Međunarodni dan oboljelih od celijakije obilježava se 16. svibnja u međunarodnom tjednu alergija na hranu koji traje, od 10. do 17. svibnja, kada pokušavamo osvijestiti javnost o ovoj bolesti kao i ostalim alergenima u hrani, donose Međimurske novine.

Ovo je druga godina od kako Odjel prehrambene tehnologije Sveučilišta Sjever zajedno s Udrugom oboljelih od celijakije Sjeverozapadne Hrvatske zajedno organiziraju obilježavanje tog dana, međutim ove godine je sukladno preporukama obilježavanje online.

Ove godine predavači će biti Dean Šalamon, mag. nutricionizma koji se profesionalno bavi prehranom u Općoj Bolnici Varaždin, predsjednica udruge Marija Goričanec, te izv. prof. dr. sc. Bojan Šarkanj, pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever.

- Advertisement -

Sve vas koje zanima više o celijakiji, ili ste sami oboljeli od nje možete se pridružiti google meet predavanju 16. svibnja u 11 sati putem sljedećeg linka: https://meet.google.com/erb-kaxu-otw

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti