Četvrtak, 28. rujna 2023.

Do temelja izgorjelo sklonište za mačke, neke su se razbježale, a neke uginule

Provedenim očevidom, uz inspektoricu zaštite od požara i eksploziva odjela inspekcije Čakovec, utvrđeno je da je do požara došlo uslijed prijenosa topline s dimovodne cijevi peći na kruta goriva na drveni zid objekta

- Advertisement -

Jutros oko 7.35 sati u predjelu zvanom “Požgališće”, u blizini Gornjeg Kuršanca, izbio je požar na vikend kući i drvenom objektu gdje su bile smještene mačke lutalice o kojima brine udruga za životinje Životni zov iz Varaždina.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Pušćina i Nedelišća.

Provedenim očevidom, uz inspektoricu zaštite od požara i eksploziva odjela inspekcije Čakovec, utvrđeno je da je do požara došlo uslijed prijenosa topline s dimovodne cijevi peći na kruta goriva na drveni zid objekta u kojem je bilo smješteno više desetaka mačaka koje su se razbježale iz objekta koji je u potpunosti izgorio, a nekoliko ih je, nažalost, uginulo.

- Advertisement -

Potom se požar proširio na vikend kuću koja je djelomično izgorjela.

Iz objekta se više desetaka mačaka razbježalo, dok ih je nekoliko izgorjelo.

U vikend kući nalazio se 61-godišnji vlasnik, koji u događaju nije zadobio ozljede.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

- Advertisement -

“Snašla nas je tragedija. Ostali smo bez puno života i bez kućica i kolegica, krova nad glavom. Ne znamo kada budemo bilo kaj objavili i kako bude dalje. Ne znamo koliko mačaka nam je ostalo živo, samo znamo da nam je danas umro dio nas i naše ljubavi”, istaknuli su iz udruge na svojoj Facebook stranici.

Udruzi Životni zov sada je pomoć itekako potrebna, a tko želi i može pomoći evo i podataka za uplatu sredstava. Pomoć može biti i u potrepštinama, a zato pratite njihovu Facebook stranicu.

Udruga Životni zov Varazdin
42000 Varaždin
Hrvatska
Model plaćanja/poziv na broj: 00 ili 99
IBAN: HR5023600001102850961
BIC/SWIFT: ZABAHR2X
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti